Novogodišnji kupaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicija kaže da nova godina ne može zapoceti bez hrabrih kupaca koji na prvi dan godine tocno u podne skoce u hladno more u uvali Valsaline kod Mornara.

Taj ritual nije izostao ni ove godine te se petnaestak plivaca bucnulo i zaplivalo, no prije toga su otvorili šampanjac uz jednostavne želje za sretnu novu. Njihov se broj ovih godina nije smanjio a postali su i novogodišnja atrakcija kako za novinare tako i za šetace koji su prvo novogodišnje jutro poželjeli provesti u prirodi.

Osim što su šampanjcem u moru nazdravili novoj godini, to im je prilika i za više no prigodnu rodendansku zdravicu njihovoj kolegici Almi Šešliji kojoj su, još dok su se hladili u moru, donijeli cak i tortu pa je atmosfera do kraja bila vesela, kako i prilici prvom danu još jedne godine u kojoj se nadamo da ce nam biti bolje nego u prethodnoj.



I clanovi Brdsko-biciklistickog kluba «Istra bike Labin» i pazinski «Trickeri» održali su tradicionalno novogodišnje kupanje kod Rta Sv. Andrija blizu Rapca. Po oblacnom vremenu 17-oro hrabrih ušetalo je u more tocno u 13 sati, otplivalo nekoliko krugova, okušalo se u piciginu i nazdravilo novoj godini šampanjcem i viskijem, nakon cega su požurili na obalu ogrnuti se rucnicima.

Temperatura zraka kretala se izmedu 8 i 9, a mora od 11 do 12 stupnjeva Celzijusovih.


Podijeli: Facebook Twiter