Novogodišnji docek na parkiralištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I dok je vecina Puljana protekle božicne blagdane provela u svojim domovima i krugu obitelji, radnici pulskog Peveca ovaj ce Božic pamtiti po smrzavanju na parkiralištu ispred centra.

Iako su se nadali da ce prije blagdana biti proglašen stecaj za Pevec Zagreb kojemu, uz Rijeku, Slavonski Brod, Zagreb, Koprivnicu, Kutinu, Osijek, pripada i Pula, to se još nije dogodilo te su i dalje u štrajku. Po rijecima predstavnice radnika i povjerenice Sindikata trgovine Hrvatske Nataše Zadkovic, zaposlenici su štrajkali i na Badnjak te Božic, a tako ce, tvrdi, biti i na Staru godinu.

"Nema smisla sada odustati, nekako moramo izdržati do kraja. Svi se nadamo da ce se uskoro proglasiti stecaj za Pevec Zagreb da bismo konacno dobili neku informaciju što ce dalje biti s nama. Situacija je u svim centrima Peveca Zagreb identicna, a zaposlenici i dalje svaki dan dolaze u centre i štrajkaju", rekla je Zadkovic.

Naglasila je da djelatnici više ne vjeruju obecanjima koja im je nedavno dao vlasnik Zdravko Pevec, obecavši da ce najkasnije do Nove godine dobiti barem jednu placu i da ce se centri otvoriti.

"Više ne znamo što da mislimo i cemu da se nadamo. Od Pevecovih obecanja ponovno ništa, premda je 21. prosinca mahao kopijom ugovora koji je navodno sklopio s nekom austrijskom firmom koju je predstavio kao strateškog partnera i koja bi trebala uložiti 300 milijuna eura, a za tu firmu nitko nije cuo. Od tada se Pevecu ponovno gubi svaki trag", rekla je Zadkovic i dodala da više nikome nije jasno što Zdravko Pevec doista planira uciniti i radi cega kupuje vrijeme.

Djelatnici pulskog centra i u ponedjeljak su bili u štrajku koji ne planiraju obustaviti dok ne bude proglašen stecaj za Pevec Zagreb i dok ne dobiju službenu potvrdu mogu li se još icemu nadati.


Podijeli: Facebook Twiter