Novogodišnje želje istarskih gradonačelnika

Tulio Demetlika (I. R.)
Tulio Demetlika (I. R.)

- Svima u ovoj godini želim veliku, ogromnu dozu optimizma i pozitivne energije, poručuje pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Optimizam i pozitivan pogled na svijet nije, kako kaže, potreban samo Pazinu, nego Istri, cijeloj Hrvatskoj i širem okruženju.

Naglašava da su Pazinu i cijelom njegovom području u ovom trenutku najviše potrebna nova radna mjesta.

- Siguran sam da će se mnoga i otvoriti u našim poduzetničkim zonama, jer vjerujem u naše vrijedne, marljive, poduzetne i kreativne ljude. Nova će zapošljavanja potaknuti i projekt Istra fantasy park, koji će uz ostalo ponuditi veliki dijapazon novih poslova i usluga koje naši poduzetnici i stručnjaci mogu iskoristiti, zaključuje Krulčić.

Zamoljen da nam, u nešto ležernijem tonu, otkrije što bi volio dobiti pod bor za svoj grad, prvi čovjek Labina Tulio Demetlika potegnuo je skroz do - planeta Kripton.

- Pod borom želim naći čarobni štapić i plašt Supermana, he-he-he... Tako bih jednim potezom mogao izgraditi sve što je u gradu još potrebno, popraviti sve što ne valja, svima riješiti sve što ih muči, pa da svi kroz povijest pričaju da je Labin jednom imao super gradonačelnika!, odgovara Demetlika te dodaje: "Znamo da to nije moguće pa želim da, sukladno planiranim sredstvima, Labin učinimo još boljim gradom, ugodnim za život. Zajedništvom i povjerenjem sviju nas možemo učiniti mnogo, zato u novu 2014. godinu krenimo s optimizmom i vjerom u bolje sutra".

- Prije svega želim da naš grad i dalje bude grad dobrih, vrijednih i pametnih ljudi i da se o Poreču govori kao o uspješnom gradu. Za sve naše građane želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na osobnom i poslovnom planu, kaže porečki gradonačelnik Edi Štifanić o novogodišnjim željama.

Najvažnija mu je stabilnost proračuna, a od velikih projekata nada se početku realizacije dugo planiranog projekta izgradnje osnove škole na Finidi.

- Za Rovinj bih želio pod bor dobiti veću decentralizaciju, koja svakako podrazumijeva više obaveza, ali isto tako i veće organizacijske i financijske kapacitete koji bi omogućili još veću odgovornost za razvoj grada. U ovoj teškoj situaciji koja traje već punih pet godina potrebno je veće povjerenje države prema lokalnoj razini, jer se potrebe lakše prepoznaju i efikasnije zadovoljavaju upravo na razini najbližoj građanima. Tako postavljenim sustavom puno bismo lakše u Rovinju realizirali važne projekte, poput izgradnje dječjih vrtića, nadogradnje škola, izgradnje doma za odrasle, infrastrukturnih projekata, odgovara gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza. (Redakcijski izvještaj)

ŠTO SU ZAŽELJELI OSTALI GRADONAČELNICI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter