Novogodišnja pijanstva zadala muke hitnoj pomoći

Vatrogasci srećom nisu imali puno posla (D. ŠTIFANIĆ)
Vatrogasci srećom nisu imali puno posla (D. ŠTIFANIĆ)

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u novogodišnjoj noći tradicionalno je obišao dežurne službe - Javnu vatrogasnu postrojbu, policijsku postaju i Hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja. Svim je djelatnicima redom darivao panettone i pjenušac te im zaželio što manje intervencija.

I dok je vatrogascima i policiji noć protekla relativno mirno, hitna je ipak imala dosta posla i to mahom zbog osoba koje su malo dublje zagledale u čašu pri nazdravljanju pa su neki umjesto s društvom i uz zabavu, Novu godinu dočekali na postelji u hitnoj.

Kako smo saznali od vatrogasaca, oni su u novogodišnjoj noći, i to u zadnjih dvadesetak minuta Stare godine, intervenirali dvaput - u jednom slučaju zbog zapaljenja tende, najvjerojatnije uzrokovanog petardom, a u drugom su oslobađali ženu koja je netom prije ponoći ostala zaglavljena u liftu u jednoj pulskoj stambenoj zgradi.

Dok je policija rekla da će o svim intervencijama detaljnije informacije dati na konferenciji za novinare, na hitnoj su imali pune ruke posla. Tamo su nam rekli da je problem mladenačko pijanstvo, koje zadnjih godina nema granica. Tijekom našeg posjeta na obradi je već bila jedna mlađa ženska osoba, upravo zbog trovanja alkoholom, dok je druga ekipa hitne pomoći iz istog razloga bila na intervenciji kod Arene.

Za našeg obilaska grada u novogodišnjoj noći, ekipu hitne pomoći ponovno smo zatekli na terenu oko 2 sata kod zgrade Doma hrvatskih branitelja, gdje su pomagali još jednoj osobi koja je pretjerala s alkoholom. (P. SOFTIĆ MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter