Novogodišnja noc u Istri bez izgreda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novogodišnja noc u Istarskoj županiji protekla je mirno, bez vecih izgreda, priopcila je danas istarska policija. Zabilježeno je tek jedno narušavanje javnoga reda i mira u Rovinju dok je u Umagu u ulici Crnje broj 1 raketa koju je bacila nepoznata osoba razbila staklo stambene zgrade. Tom prigodom nitko nije ozljeden vec je pocinjena samo materijalna šteta.

Prema podatcima policije, u novogodišnjoj noci dogodile su se svega tri prometne nesrece i to u Pazinu i Puli te u Rovinju gdje su dvije osobe lakše ozlijedene.

Služba Hitne pomoci tijekom noci nije imala ozbiljnijih intervencija, a njihove su ekipe imale svega desetak intervencija, uglavnom zbog pretjerana konzumiranja alkohola.

Ni vatrogasci prema informacijama iz pulske Javne vatrogasne postrojbe nisu imali puno više posla, a tijekom noci su intervenirali samo dva puta zbog gašenja dva požara kontejnera za smece.

Inace, u pulskom rodilištu jutros u 8.32 sati rodila se prva beba u županiji, a potom u roku od sat vremena rodile su se još dvije bebe.

U Istri je 2012. godinu docekalo je oko trinaest tisuca domacih i stranih gostiju medu kojima su tradicionalno najbrojniji bili Talijani i Slovenci, koji su ostvarili oko 45 tisuca nocenja.

Osim u 26 otvorenih hotela diljem županije te u nekoliko malih obiteljskih hotela i vilama u unustrašnjosti istarskoga poluotoka, novu 2012. godinu turisti su docekali i u brojnim seoskim turistickim gospodarstvima.


Podijeli: Facebook Twiter