Novogodišnja noc u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski gradovi spremno docekuju najludu noc pa su nakon prosinackog zatišja živnuli hoteli, restorani, konobe, a pripremaju se i doceci na otvorenom. Novu godinu ce posjetitelji moci docekati na pulskom, poreckom i rovinjskom trgu, a oni dubljeg džepa mogu provesti tu noc u luksuznim hotelima, a najskuplja je ponuda rovinjskog Monte Mulinija gdje docek s vecerom košta 1.200 kuna.

Medu ugostiteljskim objektima po cijeni prednjaci restoran Pepenero u Novigradu gdje novogodišnja vecera košta 600 kuna, a za manje zahtjevne u ponudi su brojne istarske konobe gdje se cijene menija krecu od 250 do 350 kuna, a vecina ih nudi sljedove po izboru gostiju.

Tijekom novogodišnjih blagdana, Istru ce posjetiti manje turista nego lani, ali ce ipak ostvariti više nocenja, saznajemo u Turistickoj zajednici Istarske županije. Ocekuje se 13 tisuca turista i 40 tisuca nocenja. Za docek ce biti otvoreno 25 velikih i 25 obiteljskih hotela. U hotelima novogodišnji docek provode talijanski, slovenski, austrijski i njemacki, ali i domaci turisti.

-  Gosti se za docek Nove godine u Istru dodu provesti, odmoriti i rehabilitirati. Bitna je poruka, da gosti odu s pozitivnim iskustvom pa ce ponovno doci za Uskrs ili za neki produženi vikend, rekao je direktor županijskog TZ-a Denis Ivoševic.

Zainteresiranih ima i za docek Nove godine u agroturizmima i kucama za odmor pa je rezervirano oko deset posto kapaciteta, odnosno 34 domacinstva, što je na lanjskoj razini, kaže Robert Bacac iz konzorcija Ruralis. Sve su to domaci gosti te su prijave, osim iz Istre, stizale iz Zagreba i Rijeke.



Porecani i njihovi gosti ulazak u Novu godinu moci ce proslaviti na otvorenom i to na novoj lokaciji, na Narodnom trgu. Publiku ce zabavljati zagrebacki sastavi Encognito & The Band i Groovy Cakes, te DJ-i. Osim glazbe posjetiteljima ce na raspolaganju biti i eno i gastro ponuda. Program ce potrajati do ranih jutarnjih sati.

Iako je u Rovinju službeno bio najavljen samo docek za umirovljenike u Multimedijalnom centru, u posljednji tren na svoje su došli i mladi. Gradska uprava je naime dozvolila organizatorima Rovinj music festivala da svoj program produže i na 31. prosinac. U šatoru na rivi ce za docek nastupiti rovinjski bandovi Dream Project i Master Band, te kao gosti Skandal bend iz Pule i Bras bend Durmisevi iz Makedonije. Udruzi umirovljenika Grad je za docek ustupio Multimedijalni centar.

Umag, Novigrad i Buje ne organiziraju doceke na otvorenom. Ni Buzet nema novogodišnjeg doceka na otvorenom, a ljubitelji takve zabave u pravilu je potraže u priobalnim gradovima pa nije ekonomicno docek organizirati u Buzetu. Isto vrijedi i za Oprtalj i Lanišce.

Premda velikog doceka Nove godine nece biti na glavnom pazinskom gradskom trgu, slican po masovnosti ce se održati u Bocarskom domu, gdje ce kao i lani nastupiti prokušani liburnijski bend Koktelsi uz predgrupu Neverin iz Opatije.

Ni Grad Labin ne organizira novogodišnje slavlje na otvorenom. Jedini organizirani docek širih razmjera bit ce onaj Agencije Vozila u Disko klubu "Placa" u Nedešcini.

Puljani
ce 2011. docekati uz Nolu, Gustafe i The Night Express, a nudi se i reggae party na Danteovom trgu.


Podijeli: Facebook Twiter