Novogodišnja biciklijada u Umagu

Svi sudionici utrke (Tea GRGIĆ)
Svi sudionici utrke (Tea GRGIĆ)

Dok su neki još spavali nakon proslave novogodišnje noći, ranoranioci su započeli 2016. godinu na biciklama, čistom morskom zraku i uživali u ljepotama Sjeverozapadne Istre. Prvog dana Nove godine već se tradicionalno održava novogodišnja biciklijada u organizaciji biciklističkog kluba ''Bujština Umag''.

Zasigurno nema zdravijeg načina za početak godine, slažu se rekreativci i ljubitelji prirode, koji su se u 12 sati okupili na Trgu slobode, odakle su krenuli na put dugačak 30-ak kilometara. Veliki je broj biciklista tako krenuo putem umaške obale, kroz Katoro i Savudriju, sve do turističkog naselja Kanegra. Na vidikovcu Sv. Petar biciklisti su stali na okrijepu, gdje ih je dočekala zdravica i ukusni kolači.

Ruta koju se moglo svladati za dva do tri sata vodila je i dijelovima biciklističke staze Parenzana, te poljskim putovima natrag prema Umagu. Oni koji se nisu priključili biciklijadi, dočekali su budnicu Moto kluba Staaari rokeri. Od podneva pa sve do 15 sati, svi prisutni na umaškom trgu mogli su se zasladiti fritulama i vinom uz glazbeni program zabavnog domaćeg benda Bukaleta. (Tea GRGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter