Novog mandatara predložit će Most, to neće biti ni Milanović ni Karamarko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drago Prgomet poručio je da se nova vlast neće moći oformiti bez pobjednika ovih parlamentarnih izbora, a to je Most, te da će upravo oni predložiti budućeg mandatara, koji neće biti ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović.

- Spremni smo ući u izvršnu vlast. Činjenica je da, kada smo ulazili u izbore, nismo razmišljali o tako velikoj potpori, a ta potpora je bila jasna. Ljudi žele promjene, a ako želite promjene, morate biti dio onih koji te promjene mogu provesti, a to je izvršna vlast. S druge strane, ako ste dobro čitali izjavu gospodina Petrova, on jasno kaže da mi nećemo koalirati sa strankama koje ne žele prihvatiti onaj naš program promjena koje Hrvatska treba, kazao je za RTL Direkt. 

- Zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dvije vodeće stranke počele govoriti o reformama i promjenama, to tijekom kampanje nismo čuli. Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje Most, a to neće biti ni Karamarko niti Milanović. Učinit ćemo sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe, dodao je. (P. N./NL)


Podijeli: Facebook Twiter