Novo zlatno doba supermodela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako se u jednome možemo složiti, to je definitivno cinjenica da modna industrija današnjice ne izgleda nimalo nalik onoj s kraja prošlog stoljeca. Na prvu se sjecamo prosperitetnih vremena Naomi i Claudije i njihovih legendarnih angažmana, ali današnje modele, koji su slicni kao jaje jajetu, teško da imamo po cemu zapamtiti.

Izvor supermodela u izradi i potencijalnih 'it' lica cini se nepresušan, a ako uzmemo u obzir da se mahom radi o pothranjenim maloljetnicama, cija imena cemo u roku par godina najvjerojatnije zaboraviti, shvacamo koliko smo daleko od 90-ih i zlatnog doba modelinga.

Iako se u terminima modne industrije modeli iz 90-ih smatraju davnom prošlošcu, žene poput Linde (46), Eve (38), Christy (42) i Cindy (45) u posljednje vrijeme sve su cešca pojava na naslovnicama casopisa, modnim pistama i reklamnim kampanjama.

Jedna od njih, Kristen McMenamy (47), izaziva novi val oduševljenja svojom pojavom i dugom sijedom kosom, popularnost Kate Moss (37) nikako ne jenjava, a na sceni su i Claudia (40), Naomi (41), Amber (37) i Yasmin (46). Možda najviše divljena izaziva i zaslužuje prekrasna Carmen Dell'Orefice, americki model i 80-godišnjakinja, koja još uvijek ne propušta priliku prošetati pistom, a posljednja joj je bila ona Alberte Ferretti ranije ove godine.

Unatoc poznim godinama, ova žena još uvijek ima ono nešto, a zanemariti ne možemo ni model i glumicu Lauren Hutton (67), koja je nedavno snimila posljednju kampanju Alexis Bittar.

Buduci da djevojcice koje prezentiraju dizajnersku odjecu danas imaju znacajan utjecaj na mladež, lijepo je za promjenu na naslovnici modnog casopisa vidjeti Helenu Christensen (42), koja ce, kao izgradena licnost i žena koja je životu stavila tocku na i, mladim curama poslužiti kao mnogo bolji primjer.


Podijeli: Facebook Twiter