Novo umjetničko vodstvo pulskog filmskog festivala

Festival igranog filma u Puli dobio je tročlani umjetnički savjet (Arhiva G. I./M. ANGELINI)
Festival igranog filma u Puli dobio je tročlani umjetnički savjet (Arhiva G. I./M. ANGELINI)

Ministarstvo kulture danas je objavilo imena tročlanog umjetničkog savjeta Festivala igranog filma u Puli, koji će u sljedeće tri godine sačinjavati predsjednica Ivana Ivišić i članovi Hrvoje Pukšec i Tanja Miličić.

Ivišić, koja je donedavno radila u Hrvatskom audiovizualnom centru kao voditeljica Odjela za promociju i plasman, trenutno je na  Berlinaleu gdje radi promociju za film "Zamatovi teroristi".

- Očekujem lijepu i uspješnu suradnju s kolegama članovima vijeća. Što se mog imenovanja tiče, ugodno sam iznenađena i nadam se da ću svoje dosadašnje iskustvo uspjeti iskoristiti za buduće unaprjeđenje festivala, kazala je Ivišić za naš list.

Ivanu Ivišić i Hrvoja Pukšeca, dugogodišnjeg glasnogovornika pulskog festivala i voditelja emisija o filmu na HRT-u, odabrala je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić putem javnog poziva za prikupljanje prijedloga za članove savjeta. Tanja Miličić, producentica festivala i voditeljica pulskog kina Valli, također je odabrana putem javnog poziva, no sukladno pravilniku o statusu i financiranju festivala, njenu je kandidaturu ministrici kulture predložio pulski gradonačelnik.

- Dobila sam priliku s dvoje sjajnih kolega, Ivanom Ivišić i Hrvojem Pukšecom, sada već uspješan proizvod, Pulski filmski festival, dodatno programski obogatiti i još ga bolje prezentirati na nacionalnoj i međunarodnoj filmskoj i festivalskoj sceni. Iako možda nije primjereno da jedna dama to spominje, ono što me posebno veseli jest da sam, iako se još uvijek smatram mladom, najstarija članica ovog savjeta. Festival je prošle godine zakoračio u svoju sedmu deceniju, no duhom je sve mlađi i čeka ga vrlo aktivna treća dob, zaključuje Tanja Miličić.

Inače, zadnji umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli bio je Zlatko Vidačković koji je tu funkciju obnašao od studenog 2004. do veljače 2014. godine. (B. VINCEK)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter