Novo suđenje za ubojstvo 2 zaštitara u pljački Fine

Ubojstvo zaštitara u Fini
Ubojstvo zaštitara u Fini

Nakon što mu je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu na 40 godina zatvora pred sudom se ponovno našao Dubravko Žugelj optužen da je u krvavoj pljački Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u rujnu 2005. ubio zaštitare Dragu Renara i Stipu Mušana. Žugelj je na početku novog suđenja, kao i njegovi suoptuženici, još jednom rekao da nije kriv.

Vrhovni je sud presudu ukinuo i Anti Rosi koji je u bijegu te je u odsutnosti bio osuđen na šest godina, Fehku Imamoviću koji je zbog četiri druge pljačke bio osuđen na osam godina, Mariju Paliću koji je za ista djela dobio pet godina te Jurici Tumapaku osuđenom na četiri i pol godine.

Kazna je, međutim, potvrđena pokajniku Ivanu Boršiću koji je dobio 10 godina zajedno s Ivanom Štrkom te Draženu Elčiću osuđenom na šest godina.

Boršić je danas trebao biti ispitan kao svjedok, ali je kazao da se ne osjeća dobro te da ima problema sa srcem.

Iako je Boršić samo jedan od svjedoka koji tereti Žugelja, čiji je DNK nađena u zapaljenom vozilu koje je korišteno pri krvavoj pljački Fine, njegova obrana sve dokaze osporava i navodi da će dokazati kako je upravo Boršić imao veze s ubojstvom.

Suđenje se nastavlja 16. srpnja. 

Za nezapamćeno razbojstvo u središtu Zagreba isprva je bio optužen Nenad Filipović i šestorica njegovih suradnika, no sud ih je oslobodio zbog nedostatka doklaza. Nova istraga bacila je potpuno novo svjetlo na taj slučaj pa su se na optuženičkoj klupi našli Žugelj i ostali. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter