Novo suđenje Puljaninu za dilanje heroina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saidu Sejdiću, Puljaninu osuđenom prije četiri godine u Rijeci za dilanje heroina na šest godina sudit će se ponovno. On je osuđen zbog preprodaje heroina, a u tu kaznu je uračunata i jedna ranija osuda na dvije i pol godine zatvora. No kako je bio osuđen u odsutnosti jer je u međuvremenu pobjegao, navodno u inozemstvo, ima pravo na obnovu postupka i suđenje u prisutnosti.

Nedavno je uhićen i sad je iskoristio pravo da mu se ponovno sudi. To mu je i odobreno sukladno zakonskim propisima. Kako mu se sada mora suditi po novom zakonu sve treba početi s pripremnim ročištem, no ono je u četvrtak moralo biti odgođeno jer je cijeli spis još na Vrhovnom sudu zbog žalbe na pritvor.

Sejdić je na posljednjem suđenju 2008. u Rijeci proglašen krivim da je prodao stotinjak grama heroina. Jedan od razloga zbog kojeg je izrečena prilično stroga kazna je činjenica da je sutkinja Šarić tom optuženiku i prije slučaja iz 2008. sudila zbog sudjelovanja u trgovini drogom i to dvije godine ranije. Tada ga se teretilo da je bio dio lanca preprodaje heroina u jednoj grupi koja je drogu preprodavala u Rijeci i Puli.

Kazna iz 2006. je postala pravomoćna tijekom 2007. godine, a sutkinja Šarić ga je ponovno osudila 2008. na jedinstvenu kaznu od šest godina za koju je sada tražio i dobio obnovu postupka. (I. M./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter