Novo ruho za rovinjsku uvalu Lone

Umjesto dojučerašnjih grota - plaža od bijelog betona (D. MEMEDOVIĆ)
Umjesto dojučerašnjih grota - plaža od bijelog betona (D. MEMEDOVIĆ)

U tijeku su radovi kojima se mijenja izgled postojeće šetnice, plaže kao i cjelokupne vizure rovinjske uvale Lone koja se, podsjetimo, proteže na kojih dvjestotinjak metara priobalja i spaja ACI marinu s ulazom u park-šumu Zlatni rt.

Tvrtka Adris u uređenje šetnice, plaže, sada podijeljene u tri cjeline, kao i same uvale Lone, koja je smještena podno Maistrinih petozvjezdaša, hotela Monte Mulini i Lone, ulaže 25 milijuna kuna. Kako nam otkriva Tomislav Popović, direktor Maistre, uređenje šetnice i plaže odvija se prema predviđenom hodogramu i tebalo bi biti okončano do uskrsnih blagdana.

Od Popovića također doznajemo da je za luksuzni izgled šetnice zaslužan beton s bijelim granulama, uz koji će ovih dana biti posađeno mediteransko raslinje otporno na posolicu te postavljena rasvjetna tijela. Što se, pak, tiče plaže i načina njenoga korištenja, doznajemo da neće biti ograđivanja.

- Plaža će biti podijeljena u tri dijela koja će se razlikovati po opremljenosti i cijenama usluga. Iako će jedan dio plaže koristiti gosti obližnjih hotela, sve će one biti otvorene za najšire građanstvo Rovinja, veli Tomislav Popović. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter