Novo ruho za policijsku postaju u Rovinju

Skele za zgradu policijske postaje u Rovinju (A. POKRAJAC)
Skele za zgradu policijske postaje u Rovinju (A. POKRAJAC)

Počela je dugoočekivana adaptacija zgrade policijske postaje u Rovinju. Uređuje se pročelje starije matične, kasnije nadograđene zgrade, a za građane je najznačajnije da će se preurediti donji dio objekta, u kojem se nalaze uredi za dobivanje osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola i drugih dokumenata.

Umjesto čekanja u uskim hodnicima, sada će građani moći obavljati sve ove formalnosti u pristupačnijoj dvorani, koja se uređuje s desne strane ulaza, na mjestu nekadašnje menze. Tu će se na jednom mjestu moći dobiti informacije i potrebni dokumenti.

Preuređuje se i glavni ulaz u zgradu, zbog čega se, dok traju radovi, ulazi s bočne strane. Uz stubište će sada biti izgrađena i rampa za invalide.

Radove na zgradi s milijun kuna financira Ministarstvo unutrašnjih poslova. Po projektu Tatjane Uzelac iz pulskog Staruma izvodi ih pazinska tvrtka Vladimir Gortan. Nadzor je povjeren Nadi Sapundžić Orbanić iz rovinjskog studija IPR, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter