Novo ruho Verudele, Brijuna, Lanterne i Stella Marisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ova godina u istarskom turizmu, što se tice velikih investicija, nece biti posebno zapamcena. Naime, u 2012. se, po trenutnim informacijama, nece otvoriti nijedan novi veliki hotel niti je na vidiku realizacija ijedne od ranije najavljivanih velikih greenfield investicija, poput Ladiceve Marlere, golf igrališta s hotelom i vilama Fratarska šuma, da ne govorimo o vodnjanskom projektu vezanom uz Dragoneru i Porto Maricchio.

Kao i svake godine, jedine sigurne investicije su one velikih hotelskih poduzeca u Istri. Najveca je ona pulskog Arenaturista u Verudelu, u vrijednosti od 185 milijuna kuna.

Prije nekoliko mjeseci pocela je obnova hotela Histria, koji ce dobiti cetiri zvjezdice i novo ime, Park Plaza Histria. Radovi bi trebali biti okoncani do svibnja. Uz Histriju, u potpunosti ce se obnoviti i apartmansko naselje Punta Verudela. Hotel i naselje nece promijeniti vanjski izgled, vec se glavnina obnove odnosi na smještajne kapacitete.

Rovinjska Maistra, nakon što je prošle godine otvorila svoj novi petozvjezdani hotel Lone, ove godine planira izgradnju bazena upravo za taj hotel, koji bi koristili i gosti susjednog hotela Eden. Uz to, uredit ce se i plaža zone Monte Mulini, koja je ostala "stršati" nakon uredenja visokokategoriziranih hotela Monte Mulini i Lone.

U najvecoj hrvatskoj turistickoj tvrtki Rivieri Adriji najavljuju ulaganja od 88 milijuna kuna. Od vecih investicija isticu rekonstrukciju paviljona Iris na poluotoku Lanterna, vrijednu 20 milijuna kuna. Valamar Club Tamaris time dobiva 37 velikih obiteljskih suiteova.

Nadalje, znacajna sredstva ulažu i u kampove. Primjerice, u porecku Lanternu, koja dvije godine za redom dobiva priznato ADAC-ovo priznanje Crvenu plocu za svoju kvalitetu, uložit ce se oko 17 milijuna kuna. Uz uredenje i unapredenje kategorije parcela, kamp dobiva još 130 parcela za mobilne kucice.

U kamp Istra ulaže se više od cetiri milijuna kuna, u Solaris 2,3 milijuna te u kamp Orsera u Vrsaru 1,3 milijuna kuna. U rabacki kamp Marina uložit ce se 3,5 milijuna kuna, cime ce se preurediti postojeci sanitarni cvor, plaža i okoliš. Kamp ce ujedno dobiti nekoliko mobilnih kucica, a dio parcela ce se iz standardne unaprijediti u višu kategoriju.

Umaški Istraturist ce pak za nove investicije izdvojiti 52,5 milijuna kuna, i to prije svega u daljnju diferencijaciju proizvoda te podizanje kvalitete i konkurentnosti. Hotel Sol Garden Istra ce se repozicionirati kao obiteljski hotel izgradnjom nove animacijske zone za obitelji, bazena, tobogana za djecu te uredenjem obiteljskih soba u depandansi hotela.

Podignut ce se i kvaliteta smještaja i usluga u Stella Maris resortu, gdje ce se obnoviti 207 apartmana te restoran i popratni sadržaji. Hotel Melia Coral ce u 2012. godini raditi kao hotel "samo za odrasle", zbog cega ce se rekonstruirati night bar, izgraditi "so sport" zona za animaciju te finalizirati beach club. U kampu Park Umag obnovit ce se sanitarni cvorovi i dodatno urediti parcele.

Prije tri mjeseca konacno je na Velom Brijunu pocela šest milijuna kuna vrijedna adaptacija i modernizacija hotela Istra, odnosno preuredenje svih 30 soba i zajednickih prostora. Otvorenje novouredenog hotela zakazano je za Uskrs.


Podijeli: Facebook Twiter