Novo ruho umaških plaža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Moguce urušavanje djela obale u dužini od 200 metara u Lovrecici Grad Umag je sprijecio saniranjem i postavljanjem kamenih blokova. Uz to izgradena je šetnica i hortikulturno je oplemenjena te je uredena nova plaža. Sve to stajalo je gradski proracun gotovo 200 tisuca kuna, doznajemo iz gradske uprave.

Novo ruho, vrijedno 290 tisuca kuna, dobio je i dio plaže ispred hotela Adriatic u naselju Punta, koji je bio potpuno neupotrebljiv. Ondje je betoniran plato površine 750 cetvornih metara, postavljene su rampe za invalide i tuševi, obnovljene su i postavljene nove ograde od inoksa te je ureden prostor u produžetku prema marini.

Na gradskoj plaži u Villi Riti kod Stella Marisu nastavilo se s uredenjem - ove godine za 25 tisuca kuna pikamirane su grote, nasipan je plato i ocišcen akvatorij. Deset tisuca kuna više stajali su radovi u Zambratiji, gdje su medu ostalim postavljene invalidske rampe i uklonjen je glomazni otpad. U tamošnjoj lucici još 55 tisuca kuna potrošeno je za tzv. utvrdivanje obale u dužini od 70 metara.

Na dva mjesta obala je utvrdena i u Ravnoj Dolini, svaki dio ima oko 33 metra, a postavljen je i tuš. Ondje je vrijednost investicije oko 84 tisuce kuna. Tim je radovima zaustavljeno propadanje prometnice i plaže, cime je omogucena sigurnost u prometu te kupanju i suncanju.

Spomenimo i to da je u Bašaniji uredena autobusna postaja, proširena je cesta iz sigurnosnih razloga, asfaltirano je parkiralište, te uredeno središte mjesta. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter