Novo ruho stare robne kuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podignuta je skela oko zgrade stare robne kuce na pulskom trgu Portarata. Zanimalo nas je zašto se obnavlja.

- Ma ovdje je rijec o "Dolceviti 2", mojem projektu kojim uredujem grad, u šali nam je rekao vlasnik zgrade i investitor Sergio Banovic te dodao da je pravi razlog zapravo useljenje novog ugostiteljskog objekta na vrhu planirano za nekih 15 dana, pa se odlucio primjereno osvježiti i fasadu.

- Novi lokal, koji ce se zvati Q-time, novog zakupca Bartola Mardešica, bit ce otvoren umjesto bivše Qpole. No, bivši zakupac ostavio mi je dug od oko pola milijuna kuna, što zbog neplacene najamnine, što zbog štete koju mi je napravio kada je napuštao prostor jer je doslovno odnio i uticnice, wc školjke, a nije pustio ni tendu pa smo unutra vec cetiri, pet mjeseci u intenzivnim radovima. Unutra ce sve biti novo, od razmještaja do namještaja, rekao nam je Banovic.

Dodao je da je za obnovu fasade izdvojio oko pet tisuca eura i cak je 20 dana sakupljao papirologiju, jer je morao ishodovati sve dozvole, suglasnosti konzervatora te izraditi idejni projekt i dobiti dozvolu prometnog inženjera, buduci da skela dijelom izlazi na prometnicu.

- Konzervatori su mi dali jasne upute, Grad je uvjetovao cak i materijal, a rijec je o takozvanom Marko Polo materijalu, a ja sam angažirao pulsku tvrtku Ambrogio za izvodenje tih radova i jako sam zadovoljan. Njihov precizan rad je hvalevrijedan, ustvrdio je Banovic. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter