Novo ruho standarda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jazz standardi cesto su neizostavan dio koncertnog repertoara grožnjanskih veceri u sklopu festivala Jazz is Back!, no s obzirom na to da ovdje nastupaju vrhunski glazbenici iz najrazlicitijih branši, interesantne su upravo reinterpretacije ovih najpoznatijih melodija koje svaki put dobivaju novo ruho. Žanrovsku svestranost i izuzetno sviracko umijece preksinoc su tako na pozornici Balwan Cityja predstavili glazbenici iz Elvis Stanic Trija, redovni gosti ovog festivala.

Uz «frontmana», hrvatskog gitarista Elvisa Stanica, nastupili su pijanist Joe Kaplowitz i bubnjar Marko Lazaric, a njihova glazbena fuzija predstavila je jazz rock s pomalo nekonvencionalnim, ali vrlo interesantnim glazbenim aranžmanima. Tako je, primjerice, klasik «Caravan» u njihovoj izvedbi, uz sinteticki zvuk gitare preko midi-efekta i furiozno brzog tempa, dobio karakter rokersko-psihodelicne kompozicije, a u brzom tempu izveli su i «Blue Bossu». Našlo se tu i poneko iznenadenje, poput pjesme poznatije na repertoaru klapa, «Ju te san se zajubija», a koncert su standardno, zatvorili Stanicevom autorskom skladbom «Kisha».

Publika je dugim i burnim aplauzima ispratila svaku skladbu, te na kraju glazbenike i dozvala na bis, a Boško Petrovic, ciji je BP klub uz Opcinu Grožnjan i organizator ovog 21-dnevnog festivala, pozvao je publiku na svojevrstan «festival unutar festivala», tj. Eno Jazz Club, u sklopu kojeg ce se posljednjih deset dana festivala Jazz is Back! svakodnevno predstaviti netko od devet vinara iz Istre te jedan iz Slovenije.


Podijeli: Facebook Twiter