Novo ruho opusa Kraftwerka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cjelokupni katalog pionira elektro-zvuka, Kraftwerka, objavljen je kao remasterirano reizdanje pod naslovom "The Catalogue". Time ova grupa obilježava 35 godina od objave njihova antologijskog albuma "Autobahn" (1974.), a ovo izdanje sadrži digitalno remasterirana izdanja svih osam studijskih albuma.

Uz upravo objavljena pojedinacna izdanja zapakirana u bogate omote, s proširenim sadržajima koji donose i nikad ranije videne fotografije, ova reizdanja bit ce za desetak dana dostupna i u luksuznom box setu te na vinilima.

Desetljeca prolaze, ali glazba Kraftwerka je i dalje svježa i inventivna - to je još jedan dokaz bezvremenskog glazbenog izricaja ovih minimalista iz Düsseldorfa, koji su stvorili temelje za elektro-pop i dance glazbu. Popis glazbenika na koje su oni utjecali je beskrajan - od Davida Bowiea, Daft Punka i Aphex Twina do Dr. Drea, Portisheada, Coldplaya ili LCD Soundsystema.

Podsjetimo, ovdje je rijec o sljedecim albumima: "Autobahn" (1974.), "Radio-Activity" (1975.), "Trans Europe Express" (1977.), "The Man Machine" (1978.), "Computer World" (1981.), "Techno Pop" (1986.), "The Mix" (1991.) i "Tour De France" (2003.).


Podijeli: Facebook Twiter