Novo ruho moderno uređenog Prolaza sv. Teodora

Budući pročistač na lokaciji Poreč jug u zaleđu Zelene lagune
Budući pročistač na lokaciji Poreč jug u zaleđu Zelene lagune

U utorak, u 20.30 sati, prigodnim zabavnim programom, gradonačelnik Boris Miletić otvorit će se rekonstruirani Prolaz sv. Teodora koji spaja Kandlerovu ulicu i rivu. U zabavnom programu nastupit će poznati pulski kantautor Bruno Krajcar i klapa 
Škerac, a od 22 sata grupa Face to face. U program su se uključili i okolni ugostitelji koji će posjetiteljima nuditi posebne promotivne akcije pića.

Promotivne akcije ugostitelja

Rekonstrukcija Prolaza sv. Teodora imala je za cilj stvaranje nove moderno uređene i funkcionalne cjeline, koja će se doprinijeti daljnjem otvaranju Pule prema moru. Projekt će pratiti i ostala buduća uređenja unutar starogradske jezgre u smislu nove LED rasvjete, šetnice, postave urbane opreme i ostalih projekata, kojima se namjerava revitalizirati ovo područje. Sami radovi na Prolazu sv. Teodora osigurali su kvalitetnu pješačku komunikaciju između Kandlerove i rive, a zbog konfiguracije terena i visinske razlike pristupa zgradama, lokacija je podijeljena na dvije razine, odnosno zone. 
Prva je zona prolaza iz smjera rive, druga zona prolaza je iz smjera Kandlerove ulice.

Zonu prolaza iz smjera rive karakterizira veza s obalom i usmjerenost prema moru te je zamišljena kao zona za odmor s klupicama, galerijama, "špinom" za pitku vodu i ugostiteljskim objektima, odnosno kao pristupačan i ležeran ambijent za zadržavanje posjetitelja i prolaznika. Izveden je novi platoi kojim se povezuje prizemne pristupne zgrade i središnji pješački tok prilagođen i osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Druga zona prolaza iz smjera Kandlerove ulice zamišljena je, pak, kao poslovna zona.

Pristupačan i ležeran ambijent

Inače, Prolaz Sv. Teodora uređen je različitim vrstama opločenja kako bi se doprinijelo dinamičnosti i istaknula raznolikost na lokaciji, a ujedno je zamijenjena kompletna komunalna infrastruktura te postavljena urbana oprema, dok slijedi i hortikulturno uređenje. Rekonstrukciju je izvela tvrtka Roveria usluge d.o.o. a iznos investicije je 2.248.065,75 kuna s PDV-om te jamstvom od dvije godine. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter