Novo ruho Andersenovog djela


- Posebno nas veseli novi premijerni naslov Dramskog studija INK-a, gdje su uključeni neki od naših najmlađih, uz ponešto starijih i iskusnijih glumaca. Ovu će predstavu u 17 izvedbi vidjeti oko 6.000 djece i drago mi je što je Andrea Gotovina odabrala djelo Hansa Cristiana Andersena "Palčica" za blagdanski naslov, koji je potom realizirao maštoviti autorski tim, kazala je ravnateljica Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić na konferenciji za novinare.

Pretpremijera je na programu u subotu, 5. prosinca, u 18 sati, a premijera u nedjelju, 6. prosinca, također u 18 sati.

Autorica songova je Marijana Peršić, glazbu potpisuje Marijan Jelenić, kostimografkinje iznimno sugestivnih kostima su Vesna Šuput i Desanka Janković, scenografkinja bajkovite pozornice Breza Žižović, a oblikovatelj scenske rasvjete Elvis Butković.

Andrea Gotovina istaknula je da su u lipnju krenuli s adaptacijom toga djela te su nakon ljeta održane audicije kada su odabrani glumci.

Potom je krenuo kreativni proces prilagodbe i rada na tekstu, koji donosi drukčiji pristup. Pripovjedačica će biti izvođačica songova Gabrijela Galant Jelenić.

Palčica je priča o djevojčici koja u svojoj avanturi otkrivanja svijeta koji je okružuje istovremeno otkriva sebe, svoje mogućnosti, sposobnosti.

Naslovnu junakinju tumači Saša Marković, koja je već glumila u predstavama "Robin Hood" i "Knjiga o džungli" i veli da obožava glumiti. Pohađa peti razred Osnovne škole Veruda, i ovo je za nju sjajno i zabavno iskustvo.

I Valter Roša, poznat po svojim izvrsnim ulogama i priznanjima za "Mistero buffo", veli da mu je bilo vrlo zanimljivo i zabavno raditi na toj predstavi i posebno je bilo drago raditi s mladom ekipom.

Pomoć za spektakularne scene pružio je Petar Šajatović, no na konferenciji za novinare nisu željeli odati previše podataka o tome da se ne pokvari iznenađenje gledanja predstave.

Breza Žižović napomenula je da joj je bio izazov postaviti scenu za ovu predstavu te je pohvalila cijeli tim.

Žaba krastača je Gaia Radić, Žabac David Rovis, Mišica Svenia Antić, Hrušt Fran Vozila, Palčići/Bube Karla Medakov, Gaia Komšo, Mei Ven, Luanna Počerek, Melissa Malešević, Iman Šehić, Nina Peruško, Nina Sebastijan, Daria Krepkova, Maša Kosanović, Ema Vještica, Iva Kovač, David Rovis i Tea Goldin, a pripovjedačica- izvođačica songova Gabrijela Galant Jelenić. Lastavice su Sara Stepanović i Alma Tognon.

Reprize su na programu 7., 8. i 9. prosinca u 9.30 i u 11 sati, s tim da 9. igra i u 18 sati, 15. prosinca u 11, 16. prosinca u 9.30 i u 11 sati, 17. i 18. prosinca u 10 sati, 19. prosinca u 11 sati, 21. prosinca u 9.30 i 21. prosinca u 11 sati. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter