Novo proširenje pulskog groblja u 2015. godini

U 2015. godini pulsko će groblje dobiti nova grobna mjesta
U 2015. godini pulsko će groblje dobiti nova grobna mjesta

Riječ je o daljnjem širenju pulskog groblja, projektu koji bi se, prema sadašnjim planovima, realizirao u 2015. godini. No, tvrtka Monte Giro već se priprema kako bi prikupila svu potrebnu projektnu dokumentaciju i ishodovala dozvole.

Tako se ovog tjedna započelo s čišćenjem niskog raslinja na potezu budućeg novog dijela groblja. Područje je to GUP-a na Monte Giru od Centralnog križa na donjem dijelu groblja prema prostoru Prometne policije, popularno "kod Mlina", koje se uređuje kako bi se pripremilo za izradu geodetskih podloga potrebnih za utvrđivanje što se na ovom budućem novom dijelu groblja može realizirati.

- Čisti se makija na području gdje bi, prema idejnom projektu, dodatno proširili groblje za oko 5.500-6.000 četvornih metara. Glavni projekt još nije izrađen, prvo želimo izraditi geodetske podloge prema kojima ćemo odlučiti kakve ćemo objekte realizirati na tom budućem dijelu groblja. Ovisno da li će to biti grobnice, ili parcele, na toj budućoj površini groblja vjerujemo da bi moglo biti realizirano oko 400-500 novih objekata za ukope, kaže nam Darko Buršić, direktor Monte Gira.

Postoje dva prijedloga proširenja groblja, prema prvom, koji je prihvaćen od korisnika, lokacija je predviđena s lijeve strane ulaza u novi dio groblja. Ulazni objekt čine dvije prostorne cjeline zatvorene i ostakljene po 70 četvornih metara bruto, te nadstrešnica koja ih spaja. Ukupna površina iznosila bi tri tisuće četvornih metara.

Po drugom prijedlogu lokacija je trebala biti na najistočnijem dijelu groblja. Bit će to osmo proširenje pulskog groblja. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter