Novo povjerenstvo za programe u Areni

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U razdoblju od 20. do 27. veljače gradonačelnik je usvojio 23 akta, a među njima se ističe prijedlog sporazuma između Javne ustanove Dječji vrtić Pula i Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, u postupku sufinanciranja projekta povećanja energetske učinkovitosti te osnivanje novog Povjerenstva za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika.

Gradonačelnik je nadalje donio odluku o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice koji će provesti Upravno vijeće.

Novo Povjerenstva za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika čine: pročelnica gradskog Odjela kulture Jasmina Nina Kamber kao predsjednica, te Edi Cukerić, Sanja Cinkopan Korotaj, Darko Komšo i Gracijano Kešac. Zadaća povjerenstva je, među ostalim, utvrđivanje koji su od prijavljenih glazbeno-scenskih programa od interesa za Grad Pulu i promiču Statutom zajamčene vrijednosti višeetičnosti, višekulturalnosti i antifašizma te ispunjavaju li kriterije iz Pravilnika za održavanje ljetnih programa u amfiteatru.

Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu i Dječji vrtići, pak, sklopili su sporazum u postupku sufinanciranja projekta povećanja energetske učinkovitosti. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je, naime, krajem 2012. godine raspisao natječaj za dodjelu sredstava, među ostalim, za sufinanciranja povećanja energetske učinkovitosti u nestambenim zgradama.

U natječaju je navedeno da jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te javne ustanove mogu ostvariti sredstva financijske pomoći do 40 posto zaokružene financijske konstrukcije ulaganja pa je Grad Pula prijavio projekt provođenja mjera energetske učinkovitosti u nestambenim zgradama u vlasništvu jedinice lokalne, među ostalim i vrtić Monte Zaro.

Kao vrijednost ukupne investicije za sve objekte osnovnih škola i dječjih vrtića za koje je podnio zahtjev za sufinanciranje, naveden je iznos od 2,6 milijuna kuna (s PDV-om), s time da je kao vrijednost opravdanih troškova naveden iznos od 2,5 milijuna kuna. Kao iznos traženih sredstava od Fonda na ime financijske pomoći navedeno je nešto malo više od milijun kuna, a kao pretpostavljena procijenjena opravdana vrijednost investicije za vrtić Monte Zaro je naveden iznos od 717.500 tisuća kuna. To bi značilo da sredstva Grada Pule iznose 430.500 tisuća kuna s PDV-om, a sredstva Fonda 287 tisuća kuna. Ta su sredstva odobrena i već je proveden postupak javne nabave i kao najbolji ponuditelj, odnosno izvođač radova izabrana je čakovečka tvrtka E-sistemi. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter