Novo povjerenstvo za MSU Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jucerašnjoj sjednici Županijske skupštine izglasano je rješenje o imenovanju natjecajnog povjerenstva za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Povjerenstvo cine: Vladimir Torbica, procelnik za kulturu Istarske županije, Eros Cakic, likovni umjetnik i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, i Matija Debeljuh, umjetnik i clan kulturnog vijeca za nove medije Istarske županije.

Prijašnje natjecajno povjerenstvo sacinjavali su Vladimir Torbica, Jerica Ziherl i Bojan Šumonja. Ziherl i Šumonja su u rujnu prošle godine ocijenili djelomicno nepotpunim cetverogodišnji program rada koji je predložila v.d. ravnatelja MSUI-ja Gorka Ostojic Cvajner koja se jedina javila na natjecaj, pa je Županijska skupština taj natjecaj i poništila.



Vladimira Torbicu, procelnika za kulturu Istarske županije, pitali smo zašto je došlo do promjene sastava natjecajnog povjerenstva te tko predlaže njegove clanove.

- Prijedlog daje Odjel za kulturu Istarske županije, a Jerici Ziherl i Bojanu Šumonji smo ponudili da ponovo budu u sastavu povjerenstva, no nismo se uspjeli dogovoriti, kazao je Torbica i dodao da novo povjerenstvo nije ništa manje strucno od onog starog.



Od Torbice doznajemo da novo natjecajno povjerenstvo mora raspisati natjecaj za ravnatelja MSUI-ja u roku od mjesec dana nakon objave imenovanja natjecajnog povjerenstva u Službenim novinama Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter