Novo parkiralište u starom gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novo parkiralište otvoreno je u bujskoj povijesnoj jezgri, iza stare uljare u Garibaldijevoj ulici. Grad Buje je uložio tristotinjak tisuca kuna u nasipavanje šljunkom i uredenje ove površine, kao i vec postojeceg parkirališnog prostora iznad nje te u podizanje ogradnih zidova, postavljanje zaštitnih ograda, odbojnika, javne rasvjete, prometne signalizacije i asfaltiranje prilaza, doznajemo od Elvisa Glavicica, procelnika za komunalne djelatnosti i prostorno uredenje.

Time je na oko 900 cetvornih metara osigurano 55 novih parkirnih mjesta, prvenstveno namijenjenih stanovnicima starogradske jezgre, Garibaldijeve i Trga svetog Servula, koji je trenutacno zatvoren radi rekonstrukcije nakon koje na njemu više nece biti moguce zaustavljati vozila.

Gradonacelnik Edi Andreašic je apelirao na sugradane da poštuju parkirališne zone i tako doprinesu rješavanju kronicnih prometnih gužvi, a posebno da umjesto u zabranjenoj Ulici 1. svibnja automobile ostavljaju na za to predvidenim lokacijama u Ulici Flavia i iza lokala «Rondo».


Podijeli: Facebook Twiter