Novo igralište vrijedno pola milijuna kuna


Porečko naselje Kukci dobilo je novo polivalentno igralište, koje je prigodnom proslavom otvoreno u srijedu navečer. Svečanosti su prisustvovali brojni mještani, mladi rekreativci, predsjednik Mjesnog odbora Nove Vasi Zlatko Šalić i gradonačelnik Loris Peršurić koji je istaknuo da je ovo još jedno igralište među drugih 30-ak novih, ravnomjerno raspoređenih po porečkim naseljima.

- Drago mi je da je ovo igralište već postalo mjesto druženja mještana, ponajviše djece i mladih. Igralište će upotpuniti cijeli kompleks prije dvije godine otvorenog Društvenog doma, napravljenog uz velik doprinos i zajedničkim snagama svih mještana. Izgradnju ovakvih igrališta nastavit ćemo i dalje u svim mjesnim odborima, najavio je gradonačelnik, nakon čega je rezanjem vrpce i službeno proglasio igralište otvorenim.

Igralište se nalazi odmah do Društvenog doma, boćališta i dječjeg igrališta, a na njemu je teren za nogomet, rukomet i košarku dimenzija 22x42 metra. Ukupna površina koju zauzima, omeđeno ogradom, iznosi 1.080 četvornih metara, doznajemo iz gradske uprave. Opremljeno je golovima, koševima za košarku i klupama te ograđeno zaštitnom ogradom visine od dva do četiri metra. Za izvođenje zemljanih i asfalterskih radova, temeljem javnog natječaja, angažirana je građevinska tvrtka Ekspert gradnja iz Buzeta. Na igralištu je postavljena i javna rasvjeta sa suvremenim reflektorima, ukupno njih osam, a sva ugrađena oprema potpuno je usklađena s europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Rasvjetu je postavila porečka tvrtka Đusto. Uređena je i pristupna cesta te okolni teren.

- Za sve radove iz gradskog je proračuna izdvojeno pola milijuna kuna bez PDV-a. Osim igrališta u Kukcima, Grad Poreč u posljednjih je godinu dana intenzivno ulagao u izgradnju novih te popravak i dopunu starih igrališta. Nove igračke postavljene su na dječjim igralištima u stancijama Portun, Vodopija, Diklić i Gržina te u Valkarinu. Stara igrala su zamijenjena novima ili postavljena dodatna na igralištima u Varvarima, naselju Mate Balota i Ladrovićima, a zaštitna ograda oko još pet dječjih igrališta u ulicama I. Matetića Ronjgova i I. Gorana Kovačića, naselju Poreč jug, Mihatovićima i Stanciji Bečić. Potpuno nova polivalentna igrališta otvorena su lani u naseljima Baderna i Veli Maj, prenijela nam je Vedrana Valić iz gradskog Odjela za odnose s javnošću.

Grad Poreč i okolna naselja sada ukupno imaju 103 igrališta, od kojih je 25 polivalentnih. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter