Novo igralište u Valdebeku gotovo na proljeće


Kao što je najavljeno, jučer je u Valdebeku počela izgradnja multifunkcionalnog igrališta vrijednog 4,5 milijuna kuna (s PDV-om). Počelo se s uklanjanjem podloga starih košarkaških igrališta te s rezanjem grana i uklanjanjem okolnih stabala. Za razliku od prekjučerašnjeg dana, mještani Valdebeka, oni koji u blizini gradilišta koriste gradske parcele i koji će dio njih morati napustiti, jučer nisu bili tamo.

Odnosno, bio je tek jedan, no primjedbi više nije imao. Čeka, kazao nam je, da ih Grad pismeno izvijesti o novom roku da napuste dio parcela koje su koriste već godinama. U četvrtak se, podsjetimo, nekolicina mještana pobunila jer su im dali kratak rok da napuste parcele, a neki su čak i zaprijetili da će stati pred bager ako im ne dozvole da u miru oslobode parcele.

Ondje se počelo s gradnjom multifunkcionalnog igrališta - boćalište, igralište za košarku, odbojku i badminton, igralište za mali nogomet, dječje igralište s edukativnom stazom o ponašanju u prometu, ograđeni prostor za pse, biciklističko-pješačke staze, teren za stolni tenis te prateća oprema i infrastruktura. Igralište na Valdebeku namijenjeno je svim generacijama i građanima u kojem će se, bude li sve išlo po planu, moći uživati već idućeg svibnja ili lipnja. Najpovoljniji ponuditelji bili su Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb, s kojima je potpisan okvirni sporazum ukupne vrijednosti 4,55 milijuna kuna (s PDV-om). Rok dovršetka izgradnje multifunkcionalnog igrališta te pristupne prometnice do njega, uključujući parkiralište je ukupno 150 radnih dana. Radovi će se izvoditi u fazama. Prva faza su radovi vrijedni 2,3 milijuna kuna (s PDV-om) s rokom izvođenja od 75 radnih dana. Igralište od deset tisuća kvadrata trebalo bi u potpunosti zadovoljiti sportsko-rekreacijske afinitete građana. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter