"Novo doba" BITEF Teatara u Tvrđavi Minor

Unatoč kiši publika se ipak okupila na stadionu (Nikola PAVLAKOVIĆ)
Unatoč kiši publika se ipak okupila na stadionu (Nikola PAVLAKOVIĆ)

U brijunskom Kazalištu Ulysses u petak i subotu, 18. i 19. kolovoza gostuje BITEF Teatar s višestruko nagrađivanom predstavom Vuka Boškovića "Novo doba" u režiji Dine Mustafića. U predstavi, koja će biti izvedena u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu glavnu ulogu tumači proslavljena kazališna i filmska glumica Mirjana Karanović, a glume i Boris Isaković, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Slaven Došlo.

Predstava "Novo doba" nastala je u koprodukciji sarajevskog Art Huba i beogradskog BITEF-a, a premijerno je izvedena u siječnju 2017., osvojivši iznimno pozitivne reakcije publike i službene kritike.

Redatelj Dino Mustafić predstavu je opisao kao "zanimljivo scensko istraživanje mehanizma tranzicije koji je počeo u zločinu i donio profit odabranima".

- Pojedinačno i kolektivno ostali smo zaglibljeni između revolucije koja se nije desila i evolucije koja neće doći. To stvara negativne emocije bijesa i mržnje, društvo bez demokracije, koje kreira svijet poslušnih pragmatika, ljude bez suosjećanja i poštenja. To je zastrašujući poslovni i politički 'dogovor' krvnika i žrtve, potpisan i ovjeren od nove društvene

elite, ističe Mustafić.

Dramski tekst, nastao po motivima knjige eseja Viktora Ivančića "Radnici i seljaci", osvojio je nagradu na ovogodišnjem Teatar Festu "Petar Kočić" u Banja Luci.

Glazbu za predstavu potpisuje Vladimir Pejković, scenografiju Petya Stoykova i Svetozar Kokalov, kostimografiju Lejla Hodžić, vizualni identitet Marko Berkeš, a asistent redatelja je Luka Jovanov.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima. Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20.30 sati. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter