Novo dječje igralište na Vidikovcu već demolirano


Na radost djece i njihovih roditelja s područja Vidikovca, nedavno je na prostoru nekadašnjeg dotrajalog i starog uređeno novo dječje igralište. Nova igrala, pješčanik, tobogan i ljuljačke uveselili su mališane, kako s Vidikovca tako i one koji iz drugih dijelova grada ovdje dolaze na igru. No, izgled lijepog i uređenog igrališta već je prilično narušen.

Naime, otpaci po cijelom terenu koji lete iz prepunih košarica, a koje se, doznajemo, prazne jednom mjesečno - slika je koja dočeka posjetitelje igrališta.

Smeće nažalost nije jedino što ometa dječju igru, već je uništena njihaljka, a i tobogan je raskliman. Upravo to bio je povod susjedima da nas nazovu i požale se da u našem gradu baš ništa ne može potrajati. Pitaju se ne bi li netko trebao kontrolirati eventualna oštećenja, promptno ih sanirati dok se netko ne ozlijedi, a ne bi bile naodmet, kažu, i određene mjere nadzora.

- Dolazim ovdje s djecom gotovo svakodnevno, a primjećujem da dolazi puno djece čak i iz drugih dijelova grada, jer igralište je stvarno veliko i ima za djecu dosta zanimljivih sadržaja. Naravno, oni manji stižu u pratnji roditelja, dok se stariji sami zabavljaju, posebice na ljuljačkama s gumama umjesto sjedalica, rekla nam je Dubravka Marković, koju smo s djecom zatekli tijekom boravka na igralištu.

- Djeca se igraju, viču, skaču, i to je u redu, pa ne može se sve braniti, no problem je smeće. Naime, kada puše bura, igralište je preplavljeno otpacima, i to izgleda strašno, stoga ovo novouređeno igralište već nazivamo smetlištem. Snimite i ovo kamenje kojim se djeca često gađaju, rekla nam je gospođa Marija. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter