Novo autobusno stajalište ili parkiralište?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri kraju je uredenje novog autobusnog stajališta u Istarskoj ulici u Bujama koje se odužilo zbog vodovodne cijevi koju je trebalo spustiti niže u zemlju, ali i vremenskih neprilika. Prve putnike trebalo bi primiti tijekom ovog mjeseca i tako doprinijeti smanjenju gužvi uz glavno raskrižje, ispred obližnje trgovine, gradske uprave i suda, gdje se autobusi trenutno zaustavljaju.

No, to je rješenje donijelo i problem na koji je na posljednjem aktualnom satu upozorio gradski vijecnik dr. Damir Kovacevic.

"Uredenjem stajališta izgubili smo sedam parkirališnih mjesta ispred ambulante. Ovdje radi 16 djelatnika, svatko ima svoj automobil koji koristi i u službene svrhe. Za djelatnike rezervirana su samo tri mjesta, još ih je pet za pacijente, što nikako nije dovoljno, kazao je Kovacevic.

Gradonacelnik Edi Andreašic potvrdio je da gube sedam parkirališnih mjesta, ali samo privremeno jer autobusno stajalište s montažnom cekaonicom za godinu ili dvije planiraju premjestiti i na njegovom mjestu oznaciti 14 parkirališnih mjesta za automobile.

Buduci da je na stajalištu predvideno mjesto za tri autobusa, a u Bujama istovremeno staju samo dva, gradonacelnik je najavio da ce ipak biti obilježena parkirališna mjesta za tri automobila, od kojih dva za osobe s invaliditetom.

U pripremi je elaborat za uredenje parkirališta i okretišta za autobuse kraj škola, blizu ambulante. Kovacevic je upozorio da se radi o gorucem problemu i da nemaju vremena cekati, ali i da ce oznacavanje parkirališnih mjesta za automobile na autobusnom stajalištu dovesti do toga da na koncu tamo nece biti mjesta za autobuse.

Da je to itekako vjerojatno, svjedoce vozila koja su vec ovih dana tamo parkirana. Sugerirao je i da na novoj cekaonici bude izložen red vožnje autobusa, koji u Bujama ne postoji vec dvije ili tri godine, a gradonacelnik je izvijestio da ce to biti ucinjeno.


Podijeli: Facebook Twiter