Novinarskoj sobi u Saboru Zagorkino ime

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani Marije Jurić Zagorke počeli su danas polaganjem vijenca na Mirogoju u povodu 55. godišnjice njezine smrti, a sutra će se u Hrvatskome saboru održati svečanost na kojoj će novinarska soba dobiti ime te hrvatske književnice i novinarke.

Dani Marije Jurić Zagorke održavaju se do 2. prosinca, a svrha im je promicati njezino stvaralaštvo i rad. Kako je najavljeno na konferenciji za novinare u Zagorkinu Memorijalnom stanu, Dani Marije Jurić Zagorke nastavljaju se u petak i subotu znanstvenim skupom "Marija Jurić Zagorka - život, djelo, naslijeđe / Rad, rod i klasa", organiziranim u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i uz druženje s radnicama Kamenskog i prodavaonica na Dolcu.

U četvrtak će u Zagorkinu stanu biti predstavljen strip "Zagorka: Biografija" Lee Kralj Jager, a bit će dodijeljena i nagrada za studentski rad s temom žena i rodne problematike.

Dani Marije Jurić Zagorke završavaju u subotu i nedjelju tradicionalnim šetnjama Zagorkinim tragom po Zagrebu uz vodstvo Slavice Jakobović-Fribec. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter