Novinarka zviždačica ipak na razgovoru u VEM-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je radijska novinarka Ivana Lekšić javno, na osnovi svog iskustva, progovorila o tome kako radijski nakladnici dobivaju sredstva Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija na osnovi fiktivnih i nikad emitiranih emisija, u Vijeću za elektroničke medije su je ipak odlučili pozvati na sastanak te joj dati prigodu da iznese sve informacije koje posjeduje.

Sastanak će se, potvrdili su iz VEM-a, dogoditi danas. Uz članove VEM-a nazočit će mu, kako saznajemo, i predstavnik Ministarstva kulture. S druge strane, da bi se izbjegla mogućnost naknadne interpretacije na sastanku izrečenog, ni Ivana Lekšić ne misli doći sama.

U VEM-u su uz to odlučili i da će "hitno poduzeti i druge konkretne korake da bi se provjerila utemeljenost svih u javnosti iznesenih navoda o lažiranju radijskih programa koji su financirani sredstvima Fonda. Iz VEM-a priopćavaju da je od četiri nakladnika, za koje je u medijima navedeno da su, navodno, lažirali emisije financirane iz Fonda, zatraženo da dostave snimke svih emisija, s popratnom dokumentacijom, za koje su im  2011. i 2012. godine odobrena sredstava Fonda. (S. Pa./NL)


Podijeli: Facebook Twiter