Novinarima najbolji Serena Williams, Bolt i Bayern

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Serena Williams, Usain Bolt i minhenski Bayern proglašeni su najboljima u tradicionalnom izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Šesterostruki olimpijski i osmerostruki svjetski prvak Jamajčanin Usain Bolt slavio je u konkurenciji sportaša s 1.282 glasa, 499 glasova dobio je njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel, dok je treći s 437 glasova bio nogometaš Reala Cristiano Ronaldo.

Boltu je to drugi uzastopni naslov najboljeg u anketi AIPS-a, a istim se uspjehom može podičiti i američka tenisačica Serena Williams, koja je ove godine dobila 915 glasova. Kod sportašica je drugo mjesto zauzela ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva (644), dok je treća bila jamajčanska sprinterica Shelly-Ann Fraser-Pryce (551).

Europski i svjetski prvak Bayern proglašen je za ekipu godine s čak 1.707 glasova, drugi su NBA prvaci Miami Heat s 579, a treći s 461 glasom novozelandska ragbi reprezentacija All Blacks.

Sportski novinari iz cijelog svijeta birali su i natjecanje u kojem su imali nabolje uvjete za rad, a s 757 glasova naslov najboljeg je pripao organizatorima finala UEFA-ine Lige prvaka u Londonu kod jednodnevnih te Svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi kod višednevnih natjecanja.

Glasovalo je 470 sportskih novinara iz 96 država, među kojima i Hrvatske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter