Novinari Glasa Istre odbili izjašnjavanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ukupno 81 clana redakcije Glasa Istre, koju cine novinari i fotoreporteri, izjašnjavanju o predloženom novom glavnom uredniku Ranku Boroveckom pristupio je samo jedan clan. Tako se u glasackoj kutiji našao samo jedan listic, i to listic podrške. Ostatak redakcije u potpunosti je ignorirao izlazak na glasanje, cime je prethodno najavljeni bojkot uspio.

Novinari nisu željeli pristupiti izjašnjavanju zbog toga što je novi nakladnik jedinog istarskog dnevnika od prvog dana kršio procedure, zakone i pravila koji reguliraju radni i profesionalni status zaposlenih, a naglasili su da njihovo protivljenje prijedlogu Uprave, nema veze s predloženom osobom.

Glasacke listice su "prebrojili" clan Uprave, tajnica redakcije i predstavnica podružnice HND-a.

Rezultate glasovanja komentirao je clan Uprave Albert Faggian, rekavši da su glas i podrška jednog covjeka formalno-pravno bitni kao i podrška 101 covjeka te da je taj novinar ili novinarka, za razliku od drugih, pokazao što misli, što, dodao je, treba poštivati.

Upitan da prokomentira bojkot novinara, rekao je da je žalosno da se o eventualnom glavnom uredniku ne žele izjasniti oni koje bi to trebalo najviše interesirati.

"Ako je netko protiv ili za, to treba i pokazati te se izjasniti, a sve ostalo mi lici na mlako pivo. Izjašnjavanje nije samo pravo, vec i obveza. Ne znam kako bih, a da ne budem nezgodan, komentirao to što neki to pravo i obvezu nisu iskoristili", rekao je Faggian.

S obzirom na to da su neki mediji vec objavili da je Borovecki izabran za glavnog urednika, interesiralo nas je što dalje redakcija može ocekivati.

"Oni koji su to objavili, to su ucinili preuranjeno jer Borovecki još nije glavni urednik, a to ce postati tek kada i ako ga na to mjesto izabere Uprava, a sve ostalo su price", zakljucio je Faggian.

Zanimalo nas je što na sve kaže i predloženi Ranko Borovecki, koji je saslušao naša pitanja, ali je na kraju rekao da ništa ne želi komentirati.


Podijeli: Facebook Twiter