Novim kanalom spriječit će se plavljenje centra Pule

Radovi su započeli na neizgrađenom zemljištu uz Šišansku cestu
Radovi su započeli na neizgrađenom zemljištu uz Šišansku cestu

Na području između Šišanske i Medulinske ceste počela je izgradnja posljednje dionice oborinskog kanala Valmade - Valdebek, koji će se spojiti na kanal Dolinka - more, a koji će rasteretiti glavni gradski kanal Pragrande i spriječiti plavljenje centra Pule.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su pulski gradonačelnik Boris Miletić i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić.

Riječ je o finalnoj dvogodišnjoj izgradnji vrijednoj 36,2 milijuna kuna (s PDV-om), koja je povjerena riječkoj tvrtki Vodogradnja. Prva dionica dovršena je prije pet godina, kada je izgrađen dio kanala koji vode Dolinke odvodi u more, a ima i mogućnost prihvata voda iz sliva Pragrande.

- Izgradnja ovog projekta iznimno je važna za cijelu Pulu i njene građane, rekao je gradonačelnik Boris Miletić. "Plavljenje je uzrokovano pritiskom okolnih oborinskih voda na kanal Pragrande. Realizacija ovog velikog projekta rasteretit će otjecanje voda prema centru grada i usmjeriti ih u more. Bez razumijevanja Hrvatskih voda i njihovog financiranja ovo ne bi bilo moguće te im se stoga zahvaljujem. Uvjeren sam da će se projekt realizirati unutar zacrtane dvije godine", rekao je Miletić. (piše G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter