Novih stotinjak milijuna eura za hotele i kampove Arena Grupe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arena Hospitality Group, nekadašnji pulski Arenaturist, na Zagrebačkoj je burzi objavio sekundarnu ponudu milijun do dva milijuna novih redovnih dionica, čime planira prikupiti između 600 i 750 milijuna kuna novog kapitala od domaćih i inozemnih ulagača. Ponuda je otvorena i malim ulagačima iz Hrvatske, a pravo prvenstva imaju postojeći dioničari Društva. Cijena nove dionice kreće se od 400 do 500 kuna. Londonska PPHE Hotel Grupa, većinski vlasnici koji neizravno drže 77 posto temeljnog kapitala Arene, na Londonskoj su burzi već iskazali namjeru sudjelovanja i upisa novih dionica u vrijednosti devet milijuna eura.

Javljaju se ulagači

Riječ je o prvoj javnoj ponudi dionica turističkog društva u Hrvatskoj i prvoj međunarodnoj uopće nakon ponude Hrvatskog Telekoma od 2007. godine, naglašeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju su u zagrebačkom hotelu Esplanade održali čelnici kompanije Boris Ivesha, predsjednik Upravnog odbora, Reli Slonim, glavni izvršni direktor, Milena Perković, glavna financijska direktorica, te Arnoud Duin, potpredsjednik za financije Arena Hospitality Group. Istu ponudu dan ranije predstavili su brojnim investitorima, mirovinskim fondovima i brokerskim kućama, i već im se javljaju zainteresirani ulagači iz Londona, Beča, Tallina, Stockholma. Javni poziv i stavljanje na raspolaganje upisnica objavljeni su 12. svibnja, a knjiga upisa otvorena je do 25. svibnja.

Ovom ponudom prikupljen kapital, poručuju iz uprave Arene, namjeravaju uložiti u obnovu smještajnih objekata u Hrvatskoj i financiranje širenja Grupe u srednjoj i istočnoj Europi. (D. PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter