Novih sedam trgovaca zakupilo gradske prostore

Sedam novih zakupaca gradskog prostora (G. ROJNIĆ/Arhiva)
Sedam novih zakupaca gradskog prostora (G. ROJNIĆ/Arhiva)

Odlukom gradonačelnika Borisa Miletića o prihvaćanju ponuda i sklapanju ugovora o zakupu poslovnih prostora u gradu Puli, nove zakupce dobit će sedam gradskih prostora.

Poslovni prostor u Ulici Sergijevaca 10, od 80 kvadrata zakupilo je trgovačkog društvo Orbis moda iz Zagreba za mjesečni iznos zakupa od 13,7 tisuća kuna za obavljanje trgovinske djelatnosti (trgovina odjeće i obuće).

U Maksimijanovoj 19 od 30-ak kvadrata prostor je zakupilo trgovačko društvo Selma iz Pule za 876 kuna mjesečno i to za obavljanje ugostiteljske i trgovinske djelatnosti.

Za poslovni prostor u Laginjinoj 3, ukupne površine 50 kvadrata najpovoljnija je bila ponuda Sejadete Cerić iz Pule koja će mjesečno plaćati zakup 3.200 kuna za obavljanje trgovinske djelatnosti, osim trgovine imitacije nakita (bižuterije i ostalih suvenira).

U Ciscuttijevoj 12, površine 20 kvadrata uselit će trgovački obrt "Boutique Lily" vlasnice Ljiljane Jakopić. Mjesečnu zakupninu plaćat će 1.900 kuna za obavljanje trgovinske djelatnosti (trgovina odjeće i obuće).

Poslovni prostor u Kandlerovoj 32, ukupne površine 55 kvadrata u prizemlju zgrade zakupilo je trgovačko društvo Jelić D. d.o.o., iz Pule po mjesečnoj zakupnini u iznosu od četiri tisuće kuna za obavljanje trgovinske djelatnosti (osim trgovine imitacije nakita – bižuterije i ostalih suvenira i prehrane).

Za poslovni prostor u Tršćanskoj 4, od 64 kvadrata u prizemlju zgrade najpovoljnija je bila ponuda trgovačkog društva Marinko d.o.o. iz Pule. Mjesečno će plaćati 1.920 kuna zakupnine za obavljanje trgovinske djelatnosti.

I konačno poslovni prostor na Trgu I. istarske brigade 8, površine 30 kvadrata u prizemlju zgrade zakupila je Mirjana Rauković kao vlasnica obrta za ugostiteljstvo i trgovinu "33", sa sjedištem u Puli. Mjesečna zakupnina iznosit će joj 1.190 kuna za obavljanje trgovinske i uslužne djelatnosti (osim obrta sa štetnim emisijama).

U nastavku je gradonačelnik Miletić govorio o čak 12 autotaksi prijevoznika, koji su podnijeli zahtjev za raskid ugovora o koncesiji za obavljanje autotaksi djelatnosti na području grada Pule

sklopljenih 2003.godine.

Razlog raskida nije prestanak obavljanja te djelatnosti već činjenica da im je grad izdao dozvole za rad na temelju Odluke o autotaksi prijevozu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Seasplashu dozvoljeno 95 decibela

Zaključkom gradonačelnika određena je maksimalna razina buke od 95 decibela u vrijeme održavanja manifestacije "Seasplash platforma 2012" koja će se održavati u šatoru, na lokaciji parkirališta Karolina.

Manifestacija će se održati u razdoblju od 28. prosinca do 1. siječnja i to 28. prosinca trajat će od 17 do 4 sata, 29. prosinca od 10 do 4 sata, a 31. prosinca od 17 do 5 sati 1. siječnja 2013. godine.


Najviša dopuštena emisijska razina buke odobrena je za ta razdoblja, osim za vrijeme dnevnog odmora, od 15 do 17 sati, u kojem nije dozvoljeno prekoračenje.


Podijeli: Facebook Twiter