Novih rovinjskih pet zvjezdica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zajednickom sastanku predstavnika Državnog odvjetništva, Hrvatskog fonda za privatizaciju, Središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom i Adris grupe održanom u Zagrebu dogovoreni su postupci koji bi, nakon gotovo cetiri godine, trebali dovesti do rješavanja imovinskopravnih odnosa u vezi sa zemljištem u turistickoj zoni Monte Mulini na kojem bi se do turisticke sezone 2011. trebao izgraditi drugi rovinjski hotel s pet zvjezdica Lone.

Na zemljištu od 22 tisuce kvadrata bio je izgraden hotel Montauro, koji je prije tri godine, zbog dotrajalosti i namjere gradnje novog hotela s pet zvjezdica, Maistra srušila. Gradnja je, medutim, stala u rješavanju imovinskopravnih odnosa spomenutog zemljišta.

"Kada bi se zemljište riješilo do kraja svibnja, mi bismo, iako ce rokovi biti prenapregnuti, uspjeli izgraditi hotel do sezone 2011. Na žalost, izgubili smo prošlu zimu, kada se, dok nema turista u Monte Muliniju, moglo graditi punim tempom. Da bismo ubrzali radove, zatražili smo parcijalne dozvole za infrastrukturu, koja se ne nalazi na državnom zemljištu. One ce uskoro pristici, pa cemo prije gradnje hotela izgraditi odvodnju vode, dovesti struju, vodu, plin i telekomunikacije, formirati ceste i parkirališta hotela", rekao nam je direktor investicija Adrisa Damir Vandelic, koji je bio na sastanku u Zagrebu.

Na gradilištu hotela Lone vec su strojevi zagrebacke Zagreb gradnje, koji ravnaju teren i pripremaju ga za izgradnju. Hotel Lone je kljucan za razvojni program Maistre, koja je u nekoliko godina u rekonstrukciju postojecih i gradnju novih hotelskih objekata uložila 1,7 milijardi kuna postavši najveci hrvatski investitor u turizmu.

Hotel Lone, koji se nalazi u neposrednoj blizini rekonstruiranog hotela Eden, novog Monte Mulinija i Parka, koji se priprema za rekonstrukciju, cinit ce najveci regionalni kongresni centar Monte Mulini. Lone ce imati najvecu kongresnu dvoranu na sjevernom Jadranu sa 700 mjesta, cime ce nadopuniti hotele u okruženju, koji takoder imaju vece dvorane. U njegovu izgradnju Maistra ce uložiti 300 milijuna kuna, a buduci da ce imati 250 soba, brojne sadržaje i wellness na šest etaža, otvorit ce se i 125 novih radnih mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter