Novigradsko proljeće: Talent, kreativnost marljivost

Valentina Beg, Raian Jurišević i Leila Ravalico (V. POTOČKI)
Valentina Beg, Raian Jurišević i Leila Ravalico (V. POTOČKI)

Tristotinjak darovitih osnovaca iz cijele Hrvatske, s mentorima i učiteljima - hospitantima, prisustvovalo je u sportskoj dvorani u Novigradu svečanom otvorenju 24. novigradskog proljeća - škole dječjeg stvaralaštva, utemeljene prije 38. godina u Novalji na Pagu. Svi će oni do petka u prostorijama OŠ Rivarela i TOŠ Novigrad učiti i stvarati, izražavajući se riječju, zvukom, slikom i pokretom, bez stega, hijerarhija i školskog zvona, na zajedničku temu "Ključ".

Jedinstvenu školu u ovom dijelu Europe organizira Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

Otvorio ju je predstavnik Agencije i tajnik državnog povjerenstva Škole stvaralaštva Miroslav Mićanović uz pomoć jedne od mentorica, voditeljice skladateljske radionice Mirjane Žužić. Čin je zapečaćen himnom škole, koju su izveli riječki zbor mladih "Josip Kaplan" pod vodstvom Doris Kovačić, ansambl Veljak i solisti Nikla Magyar i Mauro Pugar. Uz njih je večer začinila plesna skupina Ri dance, a program su profesionalno i simpatično vodili novigradski osnovci Valentina Beg, Raian Jurišević i Leila Ravalico.

Dobrodošlicu i uspješan rad sudionicima poželjeli su županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica i novigradski gradonačelnik Anteo Milos koji je ključeve grada simbolično predao predsjednici državnog povjerenstva i ravnateljici Rivarele Davorki Parmač. Poručili su im da je ključ za budućnost u njihovom talentu, kreativnosti i marljivom radu.

A što se u "proljetnim" radionicama radi, svi koji to žele mogu provjeriti svakodnevno od 9 do 13 i od 16 do 19 sati u prostorijama OŠ Rivarela i TOŠ Novigrad. Rezultati će biti predstavljeni na glazbeno-poetskoj večeri u župnoj crkvi sv. Pelagija i Maksima u četvrtak u 20 sati te na svečanosti zatvaranja Novigradskog proljeća, u petak u 20 sati u sportskoj dvorani. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter