Novigradski HDZ-ovci minorizirali raskol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novigradski HDZ-ovci, u prisutnosti županijskog predsjednika Marina Rocea, maksimalno su minorizirali raskol u njihovoj gradskoj organizaciji. Predsjednik Anton Beakovic i clanovi Gradskog odbora u mirovanju, Ilija Bradaric i Marko Risonjic (ujedno jedini preostali od trojice HDZ-ovih vijecnika), objasnili su da je odluka o neopozivim ostavkama s potpisima sedmero clanova GO-a (medu kojima Risonjicevim) i Beakovicevom podrškom, zapravo bio ekstremni pokušaj da pokrenu rješavanje internih nesuglasica, koji je trebao ostati unutar stranke.

Medu razlozima za takvu odluku, koja je pristigla i na našu adresu, navode kriminalne radnje veceg dijela državnog stranackog vodstva, Roceovo privatiziranje stranke i macehinski odnos prema novigradskoj organizaciji te osipanje clanstva.

Davoru Renicu (dosadašnjem predsjedniku kluba vijecnika HDZ-a i glasnogovorniku stranke) i Jasminki Bojanac, koji su ovih dana istupili iz stranke i najavili da ce ostati u vijecu kao nezavisni vijecnici, porucili su da bi bilo korektno i moralno da mandate vrate HDZ-u. Istaknuli su i da clanovi GO-a nisu dali ostavku, vec su to tijelo stavili u mirovanje i namjeravaju ga ponovno aktivirati te da je u njemu ostalo osmero od desetero clanova (izuzetak su Renic i Bojanac).

Prema Beakovicevim rijecima, novigradski HDZ trenutno ima 308 clanova i u posljednje ih je vrijeme istupilo samo 14.- U razdoblju izmedu potpisivanja spomenute odluke i njenog objavljivanja u medijima u dva smo se navrata sastali sa županijskim predsjednikom i tajnikom da bismo pronašli zadovoljavajuce rješenje i dogovorili da se Gradski odbor ponovno okupi. Medutim, nekome to nije odgovaralo i netko, po svoj prilici ocito nezadovoljni Davor Renic, koji se, kao ni Jasminka Bojanac, nije odazvao sastancima, poslao je, bez suglasnosti, isti dopis i medijima. Dijelovi tog dopisa, koji je Renic i sastavio, neprihvatljivi su i cak degutantni, rekao je Beakovic.

- Osobno sam ga podržao samo iz solidarnosti s kolegama, u nadi da ce to doprinijeti rješavanju situacije, ali se nisam složio da se bilo kome pošalje, dodao je.Risonjic je napomenuo da su odluku potpisali da bi umirili Renica, jednog od izuzetno aktivnih clanova stranke i gradskog vijecnika i nastalu situaciju i nezadovoljstva interno riješili na opcu korist.

Bradaric je dodao da dvoje bivših HDZ-ovaca nije poštovalo dogovor u stranci, odnosno Gradskom odboru da sve ostane interno, ali i da poštuju njihov stav. Vezano za cinjenicu da još nije formirao predsjedništvo, Beakovic je kazao da su ga u tome, svojim nezadovoljstvom ovim ili onim predstavnikom, opstruirali oni koji su istupili iz stranke.

Roce je kazao da uvijek netko nastoji uništiti homogenost stranke i skrenuo temu na sve ono cemu je aktualna državna vlast doprinijela u Novigradu, od izgradnje muzeja Lapidarium i ostvarenja projekta "Jadran", do nedavnog potpisivanja ugovora vrijednog 375 tisuca kuna za nastavak infrastrukturnog opremanja poslovne zone Vidal (K. FLEGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter