Novigradski HDZ dao kolektivnu ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi clanovi HDZ-a Novigrada podnijeli su neopozive ostavke cime je novigradski HDZ stavljen u mirovanje nakon što su zabilježili zabrinjavajuce osipanje clanstva te je iz stranke istupilo oko 80 clanova u protekla 2-3 mjeseca.

Objavili su to u priopcenju koje su poslali celnicima HDZ-a: predsjednici Jadranki Kosor, glavnom tajniku Branku Bacicu te clanovima i predsjedniku istarskog HDZ-a Marinu Roceu.

Priopcenje su potpisali predsjednik Anton Beakovic i clanovi novigradskog HDZ-a: Marko Risonjic, Davor Renic, Mario Katic, Romano Fabijancic, Šime Jurica, Pejo Pejic i Jasminka Bojanac. Oni mole predsjednicu i glavnog tajnika da napokon dodu u radni posjet istarskom HDZ-u te da se na sastanku s predsjednicima gradskih i opcinskih organizacija napokon uvidi kakvo je stanje.

Za ovaj su se postupak odlucili jer "smatraju da je veci dio državnog stranackog vodstva HDZ-a zloporabio svoj položaj i svojim kriminalnim radnjama opljackalo Lijepu našu, a sama stranka postala omražena medu hrvatskim pukom".

- Podupirati stranku od koje zaziru narodne mase pošto su iznevjerena i pogažena sva proklamirana nacela stranke, a clanovi i simpatizeri prevareni, ravno je utopiji. Neka ovo bude vapaj clanova HDZ-a koji ukazuju kako su se stranacke strukture udaljile od malog covjeka stavljajuci osobne interese ispred rada za opce dobro. Bit cemo ponosni ako ova naša ostavka pokrene HDZ-u u Istri da pocne raditi na dobrobit malih ljudi u rješavanju njihovih problema, naveli su u priopcenju, a u nastavku su se okomili i na celnike u istarskom HDZ-u.

- Predsjednik Marino Roce je privatizirao stranku na nacin da je svojim neradom uništio HDZ u Istri. Ignorirao je i macehinski se odnosio prema opcinskim i gradskim vodstvima HDZ-a gdje se radilo i postizalo natprosjecne rezultate. Prilikom nedavne posjete premijerke Kosor Novigradu nije pozvao na svecani rucak niti jednog predstavnika novigradskog HDZ-a.

Možda nas se stide pa se zato ne žele sastati s clanstvom nego ce nas koristiti samo prilikom izbora na nacin da lijepimo plakate stranke i animiramo glasace da daju glas listama HDZ-a, osiguravajuci njima fotelje. Roce i ostali koji su ostvarili loše izborne rezultate se bahato ponašaju i ne dozvoljavaju drugima da rade stoga nemamo više što tražiti u društvu takvih, stoji u priopcenju u kojem su prozvali i saborskog zastupnika Nevija Šetica. Porucili su mu da se udaljio i ne komunicira s biracima koji su glasali za njega.

Podsjecamo da su u prosincu 2010. neopozive ostavke podnijeli predsjednik i tajnik novigradskog HDZ-a: Alen Janicic i Bariša Dujak. Kao razlog su naveli nezadovoljstvo Roceovim radom.


Podijeli: Facebook Twiter