Novigradski Cittar dobiva depadansu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Realizacija novog projekta "Izgradnja depadanse s tri zvjezdice obiteljskog hotela Cittar - 25 godina tradicije" plod je rada, odricanja i razvoja obiteljskog poduzetništva što ga je požrtvovno i postepeno stvarala kroz četvrt stoljeća složna obitelj Cittar, otac Sergio, mama Vilma, brat Manuel, a potom i moj suprug Ivan Catalaneo, što je rezultiralo uspjehom.

Zahvaljujem roditeljima na ljubavi koju su meni i bratu usadili za ovaj posao i nastavak vođenja razvojnih projekata koje sam sanjala, izjavila je Katjuša Cittar prilikom predstavljanja na konferenciji za novinare novog razvojnog projekta obiteljskog hotela Cittar u Novigradu, smještenog iza srednjovjekovnih zidina grada.

Za cjelogodišnji rad

Filip Šetić iz pulskog Eurokonzaltinga govorio je o povijesti nastanka projekta i njegove kandidature na natječaj "Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela" za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU-fonda za regionalni razvoj. Koncem prošle godine dovršena je projektna dokumentacija koja je prošla sve faze evaluacije te im je iz EU-fonda odobreno nešto iznad 2,287 milijuna bespovratnih kuna, što je 45 posto investicije. Preostali novac, do ukupno 6,554 milijuna kuna koliko vrijedi projekt izgradnje i opremanja depadanse hotela Cittar, bit će osiguran iz kredita umaškog IKB-a, vjernog partnera investicija obitelji Cittar, zaključio je Šetić.

- Realizacijom projekta povećat ćemo broj smještajnih kapaciteta sa 16 na 24 smještajne jedinice, osnovnih ležajeva s 34 na 54, zaposlit će se još četiri nova djelatnika, realizirat će se dodatni sadržaji poput welnessa s tri saune, hidromasažnim bazenom i individualnim saunama, povećat će se obuhvat konferencijske sale koja će dobiti multifunkcionalnu namjenu, čime se otvaraju mogućnosti za rad hotela tijekom čitave godine, rekao je Ivan Catalano, suvlasnik hotela i asistent glavnog projektanta.

Brend grada i županije

Da Grad Novigrad prati razvoj poduzetništva i svoje vrijedne poduzetnike, potvrdio je gradonačelnik Anteo Milos. U posljednjih deset godina, istaknuo je, u Novigradu je za 100 posto povećan broj noćenja, što je "rezultat podizanja kvalitete ulaganja u postojeće smještajne kapacitete i sadržaje, a ne izričito zbog izgradnje novih. Ovo je velik izazov za vas kao obitelj, odnosno vaš obiteljski tim, ali pamtim dane kako ste počeli raditi složno u svojoj pizzeriji, a zatim ste se razvili u prepoznatljive turističke radnike, da bi hotel Cittar danas postao vrhunski brend izvan granica Istarske županije", rekao je Milos. Konferenciji su prisustvovali Sergio i Vilma Cittar te Roberto Fattori, također iskusni turistički menadžer, koji je kolegama došao dati podršku. (Sanja BOSNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter