Novigradska plaža Rivarela dobiva novi izgled i namjenu

Omogućit će se sadržajno bogatiji i ljepši boravak na Rivareli
Omogućit će se sadržajno bogatiji i ljepši boravak na Rivareli

U tijeku je uređenje pristupa plaži, novog zelenog pojasa, dijela sunčališta i prostora za ugostiteljske terase na području Rivarele u Novigradu. Poduzeće Usora gradnja d.o.o. izvodi sve pripremne zemljane i armirano-betonske građevinske radove. Izvedbom potpornih zidova te proširenjem i uređenjem plažnog dijela, koji uključuje nove površine za sunčališta, stvaraju se pretpostavke za proširenje pješačkih površina. Tvrtka Vibrobeton d.o.o. popločava pješačke površine i prostor za ugostiteljske terase, postavlja rubnjake, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu i uređuje zelene površine.

Do sada uloženo ukupno 1,5 milijuna kuna

Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada nam je izjavio da će se tim radovima osigurati oko 900 četvornih metara nove popločene površine te oko 260 četvornih metara zelenih površina pod navodnjavanjem uz nekoliko novih stabala te pet novih stupova javne rasvjete.

- Postavit će se nove klupe i kantice za smeće. Ugostitelji će svoje terase morati prilagoditi i ujednačiti sukladno novom uređenju. Planirani dovršetak radova je u drugoj polovici svibnja. Vrijednost investicije iznosi milijuna kuna, pri čemu su sredstva u polovičnim iznosima osigurana iz proračuna Grada Novigrada i dotacijama Ministarstva turizma, veli Milos. Podsjećamo kako je u projekt do sada uloženo ukupno 1,5 milijuna kuna, u projektnu dokumentaciju i prvu fazu radova, od čega je Ministarstvo turizma sufinanciralo s 1,03 milijuna kuna.

Inače, tijekom 2015. je dovršena prva faza radova, koja je obuhvatila uređenje novog drvoreda, pristupne ceste, parkirališta i dijela pristupa plaži (stepeništa) na potezu od Rotonde do Gradske knjižnice odnosno zgrade kina. U ožujku ove godine nastavljeni su radovi.

Prostor namijenjen djeci i obiteljima

Gradonačelnik naglašava da će se, ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima, u narednim godinama nastaviti s uređenjem sunčališta te plažne građevine ugostiteljske namjene s javnim sanitarnim čvorom na mjestu bivše klaonice, a u planu je i izgradnja kupališnog mola u nastavku tog budućeg ugostiteljskog objekta. Očekuje da će to uređenje značajno će unaprijediti kvalitetu urbanog uređenja i javnu turističku infrastrukturu samog centra grada.

- Građanima i gostima Novigrada omogućit će se sadržajno bogatiji i ljepši boravak na Rivareli, a unaprijedit će se i uvjeti poslovanja za ugostitelje i iznajmljivače na tom području. Iako je redovno održavana, estetski izgled i sadržaji plaže na Rivareli se ovime unapređuje prema smjernicama Ministarstva turizma, a prema programu tematskih plaža. Stoga će, u konačnici, biti tematski namjena obiteljima djecom. U okviru zahvata na uređenju plaže logično se nametnula i potreba uređenja obližnjeg zelenog pojasa, kako bi se stvorio prostor ugodan za šetnju i odmor u hladu. Kako se brojni gosti odmaraju upravo na zelenim površinama, ukazala se potreba njihova dodatnog uređenja i oblikovanja, zaključuje Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada. (Paulo GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter