Novigradska Nautica punim jedrima u sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon stecaja bivšeg koncesionara, izbacivanja gostiju, zatvaranja hotela tijekom ljeta po nalogu financijske policije i mnogih drugih neugodnih situacija koje su u zadnje dvije godine punile novinske stupce, novu je stranicu, zajedno s vratima za svoje goste, Uprava Nautice otvorila 1. sijecnja. Ugostila je najprije hrvatsku i rusku malonogometnu reprezentaciju na pripremama uoci europskog prvenstva.

Po informacijama koje smo dobili iz Uprave novog koncesionara marine s hotelom, tvrtke Sigma poslovodstvo (ranije u vlasništvu Hypo Leasinga Kroatien), koju je u potpunosti preuzela kompanija Fischl Handelsgessellschaft MHB iz Graza, austrijskog poduzetnika i nekadašnjeg politicara Haralda Fischla, svi problemi oko koncesije, koja traje do 2032., i poslovanja tih objekata su riješeni i oni ce raditi tijekom cijele godine. Potvrdila nam je to i direktorica hotela Suzana Vrticevic-Tica.

- Krenuli smo vrijedno i s puno entuzijazma, a tako i nastavljamo. Naša marina raspolaže s 365 vezova u moru i trenutno su svi zauzeti. Pretežno ih koriste jahtaši iz Austrije, Njemacke, Slovenije i Italije. Hotel Nautica s cetiri zvjezdice ima 38 dvokrevetnih soba i cetiri suitea, a možemo primiti 88 gostiju. Kapaciteti su citavo vrijeme jako dobro popunjeni. Oba objekta zapošljavaju 54 djelatnika, od kojih su neki nedavno zaposleni u cilju bolje pripreme sezone koja nam predstoji. Otvoreni su i restoran Navigare, s izvrsnom mediteranskom kuhinjom u kojoj se koriste svježe namirnice iz regije, lounge bar Nautica te suvremeno opremljen wellness u sklopu hotela, rekla je Vrticevic-Tica.

Na pitanje kakva je danas suradnja izmedu koncesionara te Grada Novigrada i Turisticke zajednice odgovara: "Izvanredna". A što se bukinga tice, veli da, uz individualne goste, konstantno ugošcuju i posebne grupe, narocito poslovnih ljudi. (Piše Kristina FLEGAR)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter