Novigradska Marina i hotel Nautica konacno otvoreni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novigradska marina i hotel Nautica, koji se nalazi u njenom sklopu, pocetkom sijecnja su konacno otvorili vrata gostima. Hotel trenutno ugošcuje hrvatsku i rusku malonogometnu reprezentaciju koje u gradskoj sportskoj dvorani igraju pripremnu utakmicu uoci nastupa na europskom prvenstvu koje se od 31. sijecnja održava u Zagrebu i Splitu. Hrvatski malonogometaši ovdje odraduju i pripreme, a danas je u Nautici održana i prigodna konferencija za novinare.

Prema informacijama koje smo dobili iz Uprave novog koncesionara marine i hotela, tvrtke Sigma poslovodstvo (ranije u vlasništvu Hypo Leasinga Kroatien) koju je u potpunosti preuzela kompanija Fischl Handelsgessellschaft MHB iz Graza austrijskog poduzetnika i poznatog nekadašnjeg politicara Haralda Fischla, svi dosadašnji problemi oko koncesije i poslovanja ovih objekata su riješeni i oni ce raditi tijekom citave godine, o cemu su vec obaviješteni Grad i Turisticka zajednica.

U samo tri dana stiglo 130 rezervacija

Marina Nautica, s 365 vezova na moru i 50-ak suhih, dosad je bila dostupna samo nauticarima koji ovdje imaju svoja plovila i majstorima koji o njima brinu na suhom vezu. Kako doznajemo, ona ima 320 ugovora s nauticarima, koji ce biti reaktivirani pod novim koncesionarom Sigma poslovodstvom, velik interes za nju pokazuju Talijani, u samo tri dana stiglo je 130 rezervacija te Uprava ocekuje da ce ona jako dobro funkcionirati.

Što se istoimenog hotela s cetiri zvjezdice tice, gostima je na raspolaganju 38 dvokrevetnih soba i cetiri "svita", nakon odlaska malonogometnih reprezentacija ocekuje se uobicajeno zatišje i pocetak rada u punom pogonu od uskršnjih blagdana, do kad je planiran dovršetak "šminkanja" kompleksa - obnove fasada, vanjštine hotela, restorana Navigare i launge bara Nautica te hortikulturnog uredenja okoliša.

Objekti koji zasad zapošljavaju 45 osoba (predvida se da ce ih sa sezoncima biti 60-ak) bit ce otvoreni 365 dana u godini, isticu u Upravi Sigma poslovodstva, a posjetitelji koji nisu ovdašnji gosti mogu koristiti restoran i lounge bar, prošetati marinom i šetnicom ispod nje. Bookinzi se uglavnom ostvaruju putem raznih europskih internet portala, a u Nautici racunaju i na suradnju s TZ-om i kontakte koje ostvaruju s razlicitim agencijama.

Ispunjeni preduvjeti za uredno poslovanje

Krajem prošle godine Harald Fischl je, kako nam je tada izjavio, s Hypo Leasingom Kroatien i Hypo Alpe Adria Bankom International iz Austrije potpisao ugovor o koncesiji, prema kojemu je njegova tvrtka preuzela Sigma poslovodstvo, a slijedeci je ugovoreni korak bio prodaja založnih prava preko otvorenog tendera kako bi Hypo namirio svoja potraživanja. Sve su to bili preduvjeti za konacno otvorenje tih objekata i uredno poslovanje.

Podsjetimo, hrvatska Vlada prethodno je koncesiju prenijela s Civitas Nove d. d. (koja je, kao i Civitas Nova d.o.o, tvrtka kcer Fischl Handelsgessellschafta MHB) na Sigma poslovodstvo i to temeljem zahtjeva za aktiviranje založnog prava vjerovnika, tvrtke Hypo-Leasing Kroatien - tadašnjeg vlasnika Sigma poslovodstva. Prijenos koncesije je kocila cinjenica da je Civitas nova d.d. bila u stecaju, dok njena sestrinska tvrtka Civitas nova d.o.o. nije željela prepustiti posjed Sigma poslovodstvu.

Krajem rujna smo izvještavali i o premještaju grupe gostiju iz hotela Nautica usred noci u druge novigradske hotele. Nautica je bila zatvorena veci dio ljeta, ali je dobila privremenu dozvolu za rad i tom ju je prilikom zatvorila financijska policija. Harald Fischl je tada za Glas Istre izjavio da je hotel zatvoren i da su gostima željeli izaci u susret pronalaskom novog smještaja te da ne žele potpirivati zlonamjerne spekulacije ni skandale, vec su koncentrirani na potpisivanje spomenutog ugovora. (Piše Kristina FLEGAR)

Uz Nauticu TZ ocekuje i bolje turisticke rezultate

V. d. direktorice novigradskog TZ-a Michelle Babic potvrdila nam je da su ih iz Sigma poslovodstva obavijestili o pocetku rada marine i hotela Nautica. "Njihovi su djelatnici kod nas preuzeli vodice, brošure i drugi propagandni materijal, uredno nam prijavljuju goste i uplacuju boravišnu pristojbu. Itekako smo zadovoljni da su ovi objekti napokon otvoreni i da ce tako biti tijekom citave godine. Zahvaljujuci tome ocekujemo povecanje broja nocenja i bolje ukupne turisticke rezultate na našem podrucju", rekla je Babic.


Podijeli: Facebook Twiter