Novigrađani pobjednici Istria Winter Cupa

Prvo ime turnira - Paolo Grbac i Benjamin Tatar (J. PREKALJ)
Prvo ime turnira - Paolo Grbac i Benjamin Tatar (J. PREKALJ)

Neočekivan rasplet 4. Istria Winter Cupa. Novigrađani su proteklih godina bili "tek" sudionici turnira, da bi se odličnim igrama protiv renomiranih protivnika sada dokopali prvog mjesta.

Danas je tako u finalu pao slovenski prvoligaš Zavrč, trenutno trećeplasirana momčad slovenske prve lige. Iako su Slovenci imali prividnu premoć na terenu, nisu ni jednom ozbiljnije ugrozili Bebleka. Nasuprot njima, Novigrađani su svaki napad pretvarali u opasnu akciju iz koje su Grbac, Tatar i Ugrina prijetili Bešaniču.

U jednoj takvoj akciji u 30. minuti Živulić je pronašao Tatara na desnoj strani i uslijedilo je ubacivanje u prazan prostor, gdje pred Kurbosom utrčava Grbac i pogađa desni kut za 1:0.

Drugo poluvrijeme ista slika - Zavrč kombinira, a Novigrad je opasan iz kontri. U 57. minuti preslika akcije za pogodak, samo što je ovoga puta Grbac zaustavljen prekršajem na 17 metara, a Kurbos je zaslužio isključenje. Začudo, Slovenci su tek tada proigrali na razini svog renomea i postali opasniji po Bebleka.

No, usprkos boljoj igri imali su samo jednu priliku, iz slobodnog udarca u 85. minuti, ali prekaljeni Nikola Šafarić je sa 16 metara pucao u ruke Bebleku. U zadnjoj minuti Mehmedagić puca u blok, a lopta se odbija do Viškovića, koji ljevicom s 30 metara kroz šumu nogu pogađa desni kut za konačnih 2:0.

Novigrađani su zasluženo podigli trofej za prvo mjesto, a za najboljeg igrača turnira očekivano je proglašen najbolji strijelac Paolo Grbac.

Finale 4. Istria Winter Cupa: Novigrad - Zavrč 2:0 (1:0). Igralište s umjetnom travom. Gledatelja 150. Sudac: Goran Brusić. Pomoćnici: Drašković i Janković (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Grbac (30'), 2:0 Višković (90'). Žuti kartoni: Beletić (Novigrad), Fuček (Zavrč). Crveni karton: Kurbos (57').

NOVIGRAD: Beblek, Sinčić, E. Valenta, Mileusnić, D. Valenta, Ćorić, Tatar, Mehmedagić, Ugrina, Vrdoljak, Grbac (još su igrali: Živulić, Devović, Višković, Beletić).

ZAVRČ: Bešanič, Kurbos, Fuček, Murko, Lešnik, Čeh, Matijašić, Kresinger, Vaš, Brlenčič, Dugolin (još su igrali: Šafarić, Smrekar, Golubar, Božak, Kokol, Težak). (G. JUGOVAC)


Podijeli: Facebook Twiter