Novigrađani osvojili Kup Istre


Nogometaši Novigrada osvojili su ovogodišnji Kup Istre, svladavši u finalu odigranom na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli Veli Vrh 3:0. Tako je Novigrad, nakon što je osigurao naslov prvaka u Trećoj HNL zapad, najuspješniju sezonu u povijesti kluba okrunio još jednim peharom. Veli Vrh je ulaskom u finale, a samim time i u pretkolo Kupa Hrvatske, napravio podvig i dečki s Tivolija nemaju za čime žaliti. Trudili su se, parirali u granicama svojih mogućnosti, što je bilo nedovoljno za novigradske profesionalce.

U 26. minuti Matija Čakarun se odlučio na udarac iz daljine, učinio je to s više od dvadeset metara i pogodio gornji desni kut nemoćnog vratara. Tek nekoliko minuta kasnije Muminović je presjekao jednu loptu na polovici terena, vukao ju desetak metara, a onda "izbacio" Matiju Čakaruna koji je utrčao u šesnaesterac i iskosa s lijeve strane prizemno pogodio suprotnu "malu mrežicu" - 2:0. Početak nastavka donio je još jedan pogodak, posljednji na utakmici, a on je djelo Grujevića koji je volejom s desetak metara pogodio pokraj Barlessija. (Boris VIDULIN, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Novigrad - Veli Vrh 3:0

Finale Kupa Istre: Novigrad - Veli Vrh 3:0. Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja 400. Sudac: Maksimilian Radetić (Rovinj). Pomoćnici: Ilić (Potpićan) i Baf (Fažana). Strijelci:1:0 M. Čakarun (26'), 2:0 M. Čakarun (32'), 3:0 Grujević (50').

NOVIGRAD: Beblek (od 68. Milocani), L. Čakarun, Valenta (od 52. Mileusnić), Gavrić, Glavaš (od 63. Ismaili), M. Čakarun (od 63. Bjelanović), Žabec (od 52. Bičanić), Batelić (od 52. Polić), Muminović, Dadić, Grujević (od 68. Brdar).

VELI VRH: Barlessi, Xhemajli (od 76. Škiljan), Fiorido, Čeranić, Raković (od 62. Ulemek), Urošević, Šistov (od 70. Kontošić), Sabadoš (od 86. Stanojević), Omrčen (od 66. Vidajić), Agaj, Fakin (od 81. Kitak).


Podijeli: Facebook Twiter