Novigradani docekali dvoranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugoocekivana novigradska sportska dvorana danas je, u povodu Dana grada i njegovog patrona sv. Pelagija, svecano otvorena. Vrpcu su presjekli gradonacelnik Anteo Milos, istarski župan Ivan Jakovcic i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branko Mucnjak, uz asistenciju dviju najmladih novigradskih mažoretkinja - osmogodišnjih Maje Sain i Enee Makin.

- Nakon desetljeca planiranja, strepnje i sanjarenja konacno smo docekali dovršetak izgradnje. Iznimno sam ponosan i zadovoljan što sportskoj zajednici, mladima i svim gradanima Novigrada danas predajemo na korištenje ovu sjajnu polivalentnu gradevinu i jedinstven sportski objekt, rekao je Milos te zahvalio izvodacima i nadzornim inženjerima, svima koji su sudjelovali u gradnji i podržali investiciju, a posebno projektantima - Mariju i Pieru Perossi sa suradnicima.

Dvorana je namijenjena prije svega sportašima, ali može prihvatiti i mnoga društvena dogadanja, poput kongresa i koncerata, stoga vjerujem da ce doprinijeti sportskim rezultatima naših klubova, ali i konkurentnosti gospodarstva našeg grada, porucio je gradonacelnik.

Na izgradnju i opremanje dvorane utrošeno je nešto više od 40 milijuna kuna, koliko iznosi i kredit koji je na 25 godina za ukupno 72 milijuna podiglo gradsko poduzece Neapolis Sport, a Županija u investiciji sudjeluje s dva milijuna kuna.

Župan Jakovcic cestitao je Novigradanima na sjajnom uspjehu i spomenuo da je dvorana najveci biser županijskog programa Istra znanja.

- Ona nije samo sportski, vec i privredni i opcedruštveni objekt koji ce svojim sjajnim arhitektonskim rješenjem i sadržajima znacajno doprinijeti kvaliteti života u Novigradu, istaknuo je Jakovcic te ukazao na odlicnu suradnju Županije, gradova i opcina te Ministarstva regionalnog razvoja.

Mucnjak je cestitao Novigradanima Dan grada i blagdan sv. Pelagija i porucio im da i dlje pripremaju projekte, jer je samo gotove projekte moguce kandidirati za pretpristupne, a ulaskom Hrvatske u EU, i druge fondove.

Nakon nastupa Novigradskih mažoretkinja, ujedinjenih zborova Novigrad-Cittanova i Cittanova Vocalensemble te folkloraša gradskog KUD-a, uzvanici i gradani imali su prigodu vidjeti unutrašnjost i aktivan krov dvorane, a prvi je na teren stao i prvi koš dao istarski župan.


Podijeli: Facebook Twiter