Novigrad zaronio u čarobni svijet FUČ-a

Mnogi su došli pogledati čarobnjake
Mnogi su došli pogledati čarobnjake

I Novigrad je ovog vikenda bio dio Festivala uličnih čarobnjaka, održanog prije toga u Puli, također dva dana, i tako postao "Čarobni Novigrad - Cittanova Magica".

Velik broj mališana, ali i odraslih, pohrlio je na gradske ulice, trgove i parkove, gdje se odvijalo pregršt zanimljivih sadržaja. Sve je počelo s Teatrom Pavana iz Nizozemske, koji je plesom svojih velikih neobičnih žirafa otvorio festival, a one su potom tijekom subotnje večeri šetale i uveseljavale prolaznike od Ulice gradskih vrata do Velikog trga.

Djeca su istražila neobični cirkuski svijet putem radionica cirkuskih vještina koje su u Parku novigradske biskupije vodili skupina Cirkorama, udruga Cirkusfera i Tatjana Vuletić. Mogli su probati žonglirati, hodati na žici, visjeti na trapezu i penjati se po svili.

No, to nije bilo sve - odigrana je i predstava "Đon Kesten", u Velikoj ulici otvorena je izložba s radionicom Atelijer Galerije Agata, a Studio za izvedbenu umjetnost Prostor plus doveo je žive kipove, odnosno pantomimičare. Na rivi je odigrana predstava "Brunitus", a na Velikom trgu "Stanica A2" PicaPorte Circa, dok je Magister Ludi održao one man band ulični koncert.

Tijekom večeri ispred Parka novigradske biskupije prikazana je ulična izložba kolektiva "El Penumbra".

Dječji čarobni park, odnosno Park novigradske biskupije bio je i tijekom nedjelje mjesto za radionicu malog cirkusa udruge Cirkusfera. Tijekom prijepodneva skupina Cirkorama izvela je za djecu predstavu "Nema dilema".

To nije sve - program je bio bogat drugim aktivnostima, poput neobične predstave i koncerta one man banda Claudija Montuorija, hodajućih "Ptica" Družine Čiribu, klaunovske predstave na Mandraču Clowna Franxi Natra te predstave Circa Patuf i "Posetioci" u izvedbi udruge Cirkusfera.

Bio je to pravi čudesni svijet koji je oduševio najmlađe. (T. KOCIJANČIĆ, snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter