Novigrad: Za uređenje Rivarele još 264 tisuće kuna

Plaža Rivarela  (A. DAGOSTIN)
Plaža Rivarela (A. DAGOSTIN)

Ministarstvo turizma odobrilo je Gradu Novigradu za uređenje plaže Rivarela 264 tisuće kuna bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini u kategoriji uređenje plaža. Novigradski gradonačelnik Anteo Milos je ranije najavio da će tim sredstvima nastaviti s uređenjem sunčališta te plažne građevine ugostiteljske namjene s javnim sanitarnim čvorom na mjestu bivše klaonice, a u planu je i izgradnja kupališnog mola u nastavku tog budućeg ugostiteljskog objekta. 

Očekuje da će to uređenje značajno unaprijediti kvalitetu urbanog uređenja i javnu turističku infrastrukturu samog centra grada te da će to omogućiti sadržajno bogatiji i ljepši boravak na Rivareli, a unaprijedit će se i uvjeti poslovanja za ugostitelje i iznajmljivače na tom području. U konačnici će plaža biti tematski namjena obiteljima s djecom. 

Ranije je Ministarstvo turizma sufinanciralo s 1,03 milijuna kuna uređenje te plaže. Prva faza radova dovršena je tijekom 2015. i obuhvaćala je uređenje novog drvoreda, pristupne ceste, parkirališta i dijela pristupa plaži (stepeništa) na potezu od Rotonde do Gradske knjižnice odnosno zgrade kina.  

U ožujku ove godine nastavljeni su radovi: uređenje pristupa plaži, novog zelenog pojasa, dijela sunčališta i prostora za ugostiteljske terase. Tim su aktivnostima osigurane nove popločene površine te zelene površine pod navodnjavanjem uz nekoliko novih stabala, stupova javne rasvjete, klupa i kantica za smeće. (P. G.)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter